IB 用家討論區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
新手唔知道,唔好意思😅
請問fps入錢要等幾耐?又係星期六唔process㗎?
平時就半個鐘見到舊錢,星期六日公眾假期應該唔會process(包埋美國假期)
即係香港+美國假期?
我估係,正路就星期二先見到筆數
請問平日夜晚係咪都會process?定係要等佢第二日開工?
我未試過夜晚入HKD, 依個要等其他有經驗既巴打答
我試過夜晚入個零鐘就見到條數
有無得check返IB 果個月收左幾多利息 同 佣金
好似話IB即將提高保證金?
佢每個月有statement㗎喎
睇過唔見到

自製報告先睇到
請問英鎊匯出去hsbc hk或hsbc uk,銀行收唔收費?
請問有冇巴打成功upload到document?

想開個sub-account, 唔想親身上office搞

https://www.interactivebrokers.com.hk/en/index.php?f=customerService&p=fax

upload documents 條link 係唔係唔work? 我login 會入番Pending Items 嗰版, click here 又redirect 我去番條link

無限loop

最近個app
賣個版成日show唔倒現有股數
唉屌好廢
買唔到tqqq既?
我早幾日攪過
研究左好耐
要按右上角 Help
個下拉 Menu 有個 Secure Message Center
Compose => New Inquiry Ticket => Application Assistance => Document Request
我試一試先, 唔該晒巴打
星期六第一次試由 IB 轉 yen 去 HSBC
今朝收到(隔左幾日都係香港假期)
代理行填左日本 HSBC
本身用 HSBC One
1 yen 都無扣
(我都係講返自己個 case,始終銀行自己成日變)
請問你是否之前要由 HSBC 轉 yen 去 IB 一次先?
請問你是否之前要由 HSBC 轉 yen 去 IB 一次先?
是否上行簽名, 以後由IB滙出, 只要同名就得, 無需再驗証戶口?
HSBC transfer HKD 去 IB 就試過
transfer yen 去 IB 就未
不過我有上 IB office 簽名
佢先俾我 withdraw yen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞