IB 用家討論區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
Activity statement -> cash report -> broker interest paid or received
每日計數,今月借,下月頭才見到
Watchlist右上角manage column揀shortable > fee rate
就咁揀stock好似睇唔到
要收錢先係常態
香港銀行先有得乜都waived
有冇人知ib抽ibond抵唔抵?
洗唔洗手續費?
點登記?
記得IB 冇ibond
有冇人師兄用HSBC轉錢去IB
點證明入錢落自己IB acc?
張statement 剩係顯示過錢落IB 公司個citi bank個acc no
自己打個ref 又唔顯示

IB個statement 或過數記錄
又冇顯示返HSBC入數

有冇其他方法證明資金來源?
唔可以用 HSBC 張 statement?
受款人提醒訊息有冇填自己帳號?
搵唔到筆數就打上去問啦
唔係收唔到錢
係將來要證明資金來源
比人問筆錢轉左去邊
請教
IB 入錢 , 拎錢
可唔可以用果d 虛擬bank(MOX, livi bank) ?
Web log in
Transaction status and pay
Choose your day range
This
用IB sell USD buy HKD形式借左美金,啲港幣轉唔轉到出自己銀行戶口?
可以
HSBC張statement 只顯示IB名
冇我ac no或我名
你俾曬銀行+IB statement已經show到筆錢點走
唯有係咁
聽講英國買樓,律師捉得好嚴,怕你洗黑錢
律師唔信就煩
你咁樣就cap轉帳交易完成畫面啦
普通公司入數文件都係咁
第一次用黎換英磅
想問吓係咪委托單有記錄
跟住兩三個工作天就會轉到做英鎊
係咪匯出英鎊要等耐啲 今日已經係第二個工作天 仲未收到
想問下,開户時咪連結左銀行户口既?
但我依家想用另一個户口出入金應該點改setting?
上office簽個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞