IB 用家討論區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
只係我覺得好攪笑
買嘢都要知價錢先諗買唔買啦
諗唔到有咩例子係比左錢先知手續費幾多?
Between
你係用citi plus?
中轉行係咪都係citi?
係,當時係citibanking,中轉行係 citibank JP
但我覺得唔係好關中轉行係邊間事
withdraw USD 中轉行夠係 citibank 啦,結果咪又係要比13蚊美金手續費
中間行係一定收,唔收係你間銀行豁免左,個世界就係咁運作
我打算唔再用支牛因為佢太多資訊影響我><但係IB 報價個版面係唔係好難用 及 要subscribe 咩package?
主要trade 港指及美指的期貨及期指期權
日股難玩,有乜心水?
Message center -> corporate action 入面有通知
IB 入錢問題

衰多手用另一個銀行戶口入錢 (同開戶入錢果個戶口唔同)跌左落 待定項目 - 有無辦法可以問客服

Thank you
貪字得個
Ib to HSBC hk
上午落示
下午收到錢
有冇巴打試咗用 ib 沽碎股? 宜家可以用 tws 沽.
有冇人知佣金點計?
APP 點轉based currency. 而家HKD 想轉USD
應該無問題 佢好似最多可以pair三個戶口

照報個錢 同 交易編號 就入到
帳戶管理>基礎貨幣

app好似無
有冇ching試過係IB提款到第三方?
通常要咩理由先approved?
見佢話living expense for family members etc.都唔收貨
正常唔俾
請問邊個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞