IB 用家討論區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
要tws先會搵到? 電話app無
sorry ib 好似當債券交易
ibond搵到ibond 但4252無野出
有冇英國嘅巴打用緊IB嘅ISA戶口投資?
我用距買美股,佢唔可以比我對換咗美金先至買,所以要直接喺我的英鎊嗰度兌換美金再直接幫我買股。
問題係我賣咗隻股,啲錢仍然係美金放咗喺美金嗰個位,但當我想買一隻新嘅美股,佢係唔會用我嗰啲美金,佢仍然係想用我啲英鎊去兌換美金再去買隻股票。
咁我就諗住將嗰啲美金轉返做英鎊先再買,點知呢個戶口係唔可以兌換返做英鎊。
究竟我應該要點做 如果要再買股票即係只可以入多啲英鎊落去?啲美金只可以就咁放喺到?

Sorry for 1999
冇圖答唔到你
一係有bug
一係你搞錯某啲嘢
有冇人知點樣係app搵美債
+1
國債我就知
search US-T
都係咁揾
想問匯錢問題
佢指明要同名
但英國啲銀行陳大文會變大文陳
咁會唔會過唔到
想知,得一個方法…..
我有間銀行直頭變左Tai Chan
請問知唔知道IB 要買綠色債券係乜嘢code ? 試過4252 但係搵唔到,試過搵iBond code 都搵唔到
其實自己有些資金用嚟頂IB期權margin, 覺得用嚟買綠色債券有2.5釐,一樣可以頂孖展,唔知大家對呢個方法有咩睇法?
如果純粹係咁嘅話應該冇問題,只要你香港IB first name last name冇填錯嘅話,外國姓氏擺最尾是常識吧
想問點解開咗option都trade唔到tqqq sqqq個啲leverage etf?有冇人知點搞
請問下subsribe market data
係唔係trade得夠多佣金可以waive?
有冇人知點樣開番fps withdraw d 錢走? 做錯左一次 唔知點解無左fps 得番wire
想問IB 如果我開左 short 倉, 想高過某個價位平倉, 可以點set?

例如我 $1.00 開 short put, 依家得番 $0.2, 我想 set 萬一升番到 $0.5 就走人, 否則坐到尾, 咁可以點set?
請問銀行入人仔去ib 再轉美金出黎,邊種轉法最平同快?
FPS入人仔去ib? <—呢個應該沒收費?
再滙返美金去銀行點樣最平?13usd?
銀行係建行,轉大約1m
到底點轉錢先唔會剩底啲小數點係度
識過轉base currency再convert all都係會有啲剩度
Closed balance 正常唔會有少數
等多幾日少數會無左
Any residual balances will be converted automatically at the time of settlement.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞