賽車遊戲軚盤/硬件討論(5)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
如果我用緊T300RS想用xbox玩fh
係唔係買多個盤返黎換就OK?
我Xbox Series S +G27
要加個brook ras1ution

T300RS唔加adaptor 應該用唔到
有性趣..
有 咩價位? 點聯絡?
tg : edledledl傾
Pm左
黎緊搬屋終於有位比我玩

諗緊t300定直上dd好
主要ps5 gt7
一定會玩棍

巴打們有冇意見
負擔到dd一set嘅價錢/你係好有興趣去玩嘅=dd
覺得dd一set太費/想試吓=thrustmaster
dd如果要加棍係咪都係買返thrustmaster?
唔同牌子溝:
PC support dual input 嘅 game 可以
console唔得 (或者要買第三方adapter)
T300係咪support ps5?有冇特別野要set?

另外張木台有d厚,怕set唔到
support 冇嘢set
thx ching
小弟想入手隻T248+NRL Wheel Stand Lite 玩PS5 GT7,
有無巴打俾到意見, 第一次玩, 希望各位巴打俾D意見!!
想問T300 standard set係咪唔包波棍?
一開始開driving line學習吓一條track幾時要剎車入彎,熟咗之後熄咗佢;輔助除咗traction control同abs之外,其他熄晒佢
唔包,standard連clutch pedal都無
會唔會考慮加少少上T300
想入坑
屋企無位,打算買playseat張摺凳
張凳係咪食唔住Fanatec gt dd pro
如果買t300 法拉利果隻同gt果隻點揀好
當然可以,我以為有新買新好
巴打可以講解吓主要有咩唔同嗎?
T300用皮帶系統,個ffb會順滑同多d,好過齒輪+既皮帶既T248
有時間可以睇下頭post再決定
都爬咗好多文,見到你地又強烈推薦DD PRO, 好似幾正咁
上面有巴打用next level racing f-gt lite+dd pro都ok,playseat應該都ok la
想問有師兄可以解答下

如果想有街機頭文字 d 個種軚盤 ffb 手感,
應該要買邊款級數軚盤?

已有 t150, 但 ffb 手感完全唔似。
有budget既話上DD唔會後悔,而且fanatec個eco system同thrustmaster上手個感覺係兩回事一個真車一個玩具咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞