賽車遊戲軚盤/硬件討論(5)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
普通版咋因為都唔玩極力子,個pedal無我想像中咁差,個pedal一定無g29咁靚外型上,個腳感G29都硬D漸進D,但T300又未到咁差,係個brake輕少少,諗住留錢之後再換個軚盤
拉利軚盤好似幾正
係呀Sparco 有個都好靚,但太貴諗住淘個就算
要4200
話説呢度有唔小巴打都買左/等緊gt dd pro

小弟都等緊集運到,上reddit睇呢舊嘢其實都有啲common問題,係度分享下等巴打可以留意/小心啲

1. pedal connector 甩

https://www.reddit.com/r/Fanatec/comments/thy4u3/csl_dd_pro_pedal_connector_broke_off_of_the

有好多人都有呢個問題,而個connector甩左出嚟之後就見到佢其實得啲金手指solder埋一齊一啲都唔實,所以盡量唔好比佢受力,搵嘢札起pedal條線就一就力好啲

2. 佢轉嘅時候/fbb力度高嘅時間會click click聲

https://www.reddit.com/r/Fanatec/comments/s31toa/fixed_qr1_lite_click_sound

呢個係qr lite 垃圾膠搞到好易有呢個問題(見有人qr1都有report呢個問題但好小),解決方法係喺個連接位痴張膠紙,或者有人係放張剪開左嘅膠袋,但原理一樣

遲啲會買其他軚嘅巴打可能等佢出qr2再睇下review都未遲
啱啱落咗單dd pro,唔知幾時先送到香港
算啦... 只係貴左3蚊
T300 RS 二手 會唔會有人要? 腳板有正常使用痕跡
因為聽聞代理都坐地起左價
應該係話上個月幾錢,3599
剛買左美森T300RS GT,打去代理問條電線佢地話無貨都唔知幾時會有貨,有無ching知道如果用變壓器要買幾大watt?

去過電器鋪啲人話我唔知幾大watt唔肯賣
希望香港會有公司肯代理FANATEC
而家有咩事就要寄返去一來一回又大半個月
巴打我見美國寫預計29號到
係邊到睇會提早
到咗先算啦,好大機會係電子牛支援220V,咁你配牛把鬼。
無寫 係件貨到左本地倉
你件貨已經到左本地倉? 我好似都係16號入美國倉
但仲係海外轉運果到見預計29號

點睇到左本地未
啱㗎喇 GT7 online game咁on9
所有炒賣商家一齊蟹貨啦
買得T300就係想平價玩皮帶
急住入門執個G29算 $2599
個腳掣仲好過T300
放出去個價又硬
收dd pro
唔太肯定fanatec係點嘅模式做,但似乎都係直營無代理?全球買都係經佢個幾個分區嘅網站,無retail

早排睇過段支那人review csl dd嘅youtube 片, 佢帶過話fanatec有講過會入支那市場,但好似都係無消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞