賽車遊戲軚盤/硬件討論(5)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
唔該巴打
我都想買DD pro
但佢講到好似好會震驚唔穩
係一定會震,我用8Nm,而家覺得似玩緊街機賽車一樣,你揸得實個呔就唔會太震。
請問玩GT7係咪一插掣就玩得,定係要先插落電腦度,去FANATEC個官網DL個最新version??
我用電腦更新完,之後先試玩gt sports (末買gt7),pc game pass和xsx。
即係到貨第一件事就係用電腦更新先,唔該晒🙏
dd pro 插ps5冇反應,按on&off制轉燈就得。
本身嗰呔,左和右冇反應,中間有4個可選clutch bite point,clutch+handbrake,brake+throttle,Mapplethorpe analog axes。
gt sports (末買gt7),遊戲選項冇v2.5x呔,冇得set。
外國button setting
https://forums.codemasters.com/topic/59882-fanatec-formula-v2-custom-button-mapping-pc/
其實dd pro紅黃藍綠果4粒制係有咩用??
Red:brake balance
Blue: traction control
Grean:fuel mix
Yellow:power deliver ratio
Play GT7 then u know la diu you
點解我係game 按 無反應既...
所以我先以為係裝飾
唔係扭架咩
玩XSX係咪要換另一個軚盤先玩到?
係呀,可以買隻三用呔,pc ps xbox 呔。
我琴日先發現,你要用電腦,login FANATEC 個account, 然後去order嗰度,最底就會有個tracking number, 我之前一直用電話login, 但電話原來係唔會show個tracking number
3千左右
羅記g29就2599, 想好D就T300 gt, 但依家就應該4000左右
唔好意思,想問多少少你關於矯視問題,之前個post完咗,唯有喺呢邊問你

之前你話smile矯視完,夜晚渣車眩光嚴重差咗,但係咪都不至於夜晚渣唔到車?同埋你眩光問題,有冇隨時間愈耐,情況有所改善?
我近視6xx,散光2xx,好擔心矯視完嚴重到夜晚渣唔到車

唔該哂
日本買貴啲啊
我今日終於出貨,等左8日
係,所以如果啱用Fanatec貴啲都有價值
好似貴800
Wheel Base只有dd pro用到3平台,呔盤可選有3平台Logo。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞