賽車遊戲軚盤/硬件討論(5)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
上CSL DD xbox都用得
DD其實最好真係用鋁架,但係香港多數都因為土地問題唔用得
同埋就算買鋁架,運費都唔平
各位大佬玩咩game 多?

Budget有限
只係入左部Xbox series s 都係玩下ACC, AC

知道大部人都用pc玩
但係無計
買唔起勁pc

GT7已經唔係自己杯茶
覺得買車改車考牌嘥時間
GT7 都應該唔係simulator
最多只係simcade

而家自閉破自己圈速已經好開心
地方問題

收倒Email GT DD pro會提早ship,話轉左In Process就係開始準備出貨
我睇緊Next Level Racing F-GT Lite定F-GT好
ddpro如果有極力子我就買左了
想請教下, 細個玩啲sim racing, 明明直路都可以炒, 搞到我好大陰影
有無師兄同樣情況 之後宜家輕鬆玩 ? 可以指點迷津嗎 ?
想一步到位拎皮幾野買set野黎玩, 驚玩5分鐘放棄
請問咁多位師兄dd pro同 csl dd有咩分別? 依家用緊t300rs、th8a、tlcm入門套裝,想upgrade上直驅。我主要ps5、xsx兩邊console走,pc因為依家冇電腦房,要喺廳用電視玩所以收起晒。我見fanatec依家ps同xbox都support所以比較偏心佢,雖然我依家有用緊drivehub,但係支那直驅好似用drivehub都唔得所以暫不考慮。btw仲有想請較吓如果我淨upgrade個base,波棍用翻th8a,腳踏用翻tlcm得唔得(ps5、xsx)?因為老實講射程得一萬樓下,我見fanatec個波棍同三腳踏都唔平。
handbrake有冇真實用家推介?for console用嘅( or 連drivehub可用)。依家眼見TSS好似最靚仔,但2000幾貴咗啲。
試下玩ACC或者automobilista 2既GT3車,因為真實世界既GT3比賽都係好多pay driver,有abs同TC你會覺得好渣好多
DD PRO係for PS5同PC, CSL DD係for PC同xbox,兩個唔互通,th8a同tlcm可以獨立用架
但係我睇官網gt dd pro係有晒pc xbox ps三個logo嘅?
巴打你好似好pro
但我想學玩最sim果啲
抱住 人地得我無理由唔得 既心態
記得以前係玩live for speed隻Sim racing
大直路 郁少少軚盤就打八字
真實係咁嫁咩?我屌
好想拔起呢條刺
買皮幾野逼自己練會唔會太衝動
你又啱喎,dd pro加番個xbox軚環就可以起xbox用,但係csl dd就一定唔可以起ps5用
明白,唔該師兄。
我都好廢je大家交流下咪變勁,live for speed其實唔係Sim racing,佢係偏向街機game ge feel,即係假到無朋友,反而ACC同automobilista係真實系,所以你玩唔好live for speed唔代表你廢架btw GT7係介乎街機同真實系中間
大路都係ACC automobilista rfactor2,iRacing唔知多唔多人玩,GT7用黎玩JDM
我建議上YouTube學下賽車basic techniques例如racing line, braking point, trail braking,睇完你仲想玩就去碼
Live For Speed 先係最初期sim racing

街機feel係Need For Speed
係喎,原來佢係玩Live For Speed 但係真車邊會大直路郁少少軚盤就打八字
佢應該係用mouse
郁少少都炒到high high

懷念live for speed 年代
我仲記得當年del game佢會del埋某啲windows system file,搞到我差啲要重裝windows
係用mouse,原來mouse就會咁?
有冇係 support both PS5 and PC. 想搵隻入門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞