中咗omicorn, 你問我答

953 回覆
1935 Like 58 Dislike
有冇辦法送到外來物資嚟
痴線淨係靠集中營既物資真係等死

病毒肯定無極權咁恐怖
佢隔離你意味著你連選擇治療方法既權利都剝奪埋

你同醫護反映下點樣可以送到治療物資嚟好過
如果你飲下木瓜湯冬瓜湯,枇杷露,又或者其他潤喉既嘢
應該點都好過喉糖,因為喉糖主要係殺菌
連消炎都未必得
仲有你狂飲水都無用,正如你不停對傷口噴水
明明傷口埋緊口都被水沖翻傷,你生飛滋(當然你嚴重過飛滋好多)狂飲水都幫唔到你止痛埋口
最好飲d潤既嘢令你喉嚨傷口好似有層膜咁隔絕外來刺激
咁你就會快d好翻
我呢幾日都 係喉嚨少少唔舒服 鼻水口乾咳肚瀉

有d驚
唉、連本帶利。
好返就留意下健康、做吓運動。早日康復。
打咗未夠半年
有排都未出得
可以拎外來野 不過都廢時再麻煩個fd了
等我晏d 問下醫生有無 多謝巴打關心 大家好人一生平安
驚就去驗但一驗中就麻撚煩 個政府
緊係唔驗啦.
自問身體好,就算中,抖幾日會無事
反正入院都係抖到好番
我都覺 好似將個人幾年嘅病逼哂係個幾日咁
我而家已經好想做gym 雖然喉嚨仲痛緊
呢句說話我都有同你老母講過所以佢比我玩後欄屌撚到佢流晒血佢都冇出聲佢呢啲低賤狗比撚完錢佢仲使乜尊重
醫院有冇幫你每日驗血CHECK CT?
但如果好似我咁 喉嚨痛足咁多日 都好大機會係中 千其唔好周圍去周圍傳染人
有驗血 隔一兩日就會 不過佢地d人手真係好撚好撚緊拙 又咁多patient 所以都無野急
痛就無痛,不過好乾同有d痰....

不過我就無打疫苗...亦唔諗住打...
上面有個完全封鎖咗 呢d連登仔先最好笑
唔係想嚇你 我一開始都係咁 祝你無事
多謝你,番埋聽日工就可以係屋企抖到初十先番工

如果真係中,應該會發病
祝早日康復
冇藥食?咁同係屋企瞓有咩分別?
Take care, bro
其實大家個心態好類同
依一刻仲係度既其實個個都水深火熱中
同埋葵涌邨果邊啲人真係好慘
希望樓主快啲好返
武肺就武肺
有 普通panadol 維他命個d
其實真係無分別
留係香港已經係水深火熱中多謝哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞