中咗omicorn, 你問我答

953 回覆
1935 Like 58 Dislike
Cctoy的確係小學雞
仲問緊老豆拎用錢讀緊書咋
乜病都會有人死㗎啦,就算唔講流感,普通感冒都一樣會有人死,咁喺絕大部份人中咗都唔會死嘅前題之下,係咪有必要用宜家呢個力度強制呢樣強制嗰樣去控制呢個病毒?
吓但係ching唔係住咗一晚咋咩
即係喺屋企nau到星期一一早先有人送你嚟?
樓主有冇腦霧同J短左 ?
七八十歲嗰班唔中武肺都隨時因為其他原因死㗎啦,呢個唔係一個強制全部人防疫嘅理由,點解佢哋驚中武肺死唔係佢哋自己戴口罩自己唔出街,而係要強制全香港人陪啲老嘢咁做?
去到防疫措施成本大過效益 根本應該收皮
口罩都算 其餘嗰啲根本全部曬鳩氣 係做個樣擺個姿態
驗得多咪多case囉 早排冇點驗咪少囉

利申 返醫院
佢都無生命危險,點會計入重症呀,on9
點解仲要防隻死亡率得5%既病毒

唔知巴打係咪有咩誤解,一種病可以有5%死亡率其實係好高,所以如果唔計其他變種嘅話alpha係要預防
睇嚟呢隻病毒真係好嚴重
宜家仲有冇中招5000蚊津貼
有冇同事朋友因為咁所以中咗?
between係咪全公司隔離14日
唔覺流感廢,但係都唔覺得應該為咗流感實施咁多強制措施影響晒全部人
你中學生?
病毒一定殺得死?
咁你可以唔記得㗎嘛
其實都有的機會出到去過年
口罩都唔應該強制啦,真係咁有用就唔會搭地鐵行過都會傳染到,同埋出街食飯飲水係咪都戴住口罩食?
樓主無話自己記得晒所有野
樓主好返出到院過年啲屋企人都未行政拘留完
恆生個保險好似係18萬
後遺症唔敢講
不過某啲併發症係入院嘅檢查會screen到嘅
真 其實只係唔需要咁驚同緊張 唔代表冇嘢
唔明點解不斷吹奏講到好似中flu係完全冇感覺咁
再成日笑鳩人防疫/驚
政府過度防疫係on9
但係不斷吹奏flu=冇嘢=唔撚駛驚都好on9
利申 連flu都唔撚想中
咁你拎普通感冒同武肺個流行性相比 我覺得係有必要control 力度就可以諗諗
星期日晚先有 但個陣已經唔係最病 仲要幾精神
我講得唔清楚 我係病發緊 即係已經比人傳染咗 先去做檢測 以為大家都明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞