中咗omicorn, 你問我答

953 回覆
1935 Like 58 Dislike
藥房?
覺唔覺自己有腦霧
樓主食雞食豬係「生啪」無煮熟就食
咁同手捉口有乜分別
睇人
私家?
同以前啲發燒感冒似唔似?
邊個唔舒服啲?

你估自己咩途徑奶嘢?

早日康復
公司點樣
有無扣你假
有冇養寵物?
千祈唔好食 ibuprofen ! 外國論文講過會加重病情!
請咨詢你家庭醫生for fc
結論喺濕鳩防疫政策恐怖過中病毒
同埋應該叫Xi variant
有無搵護士幫手
我覺得 公立醫院workload 呢樣野係本身人口老化問題 你個社會人口老化得勁 年齡層偏咗 醫療需求自然就大 當然港共政策一定可以改制 (屌咪變相放風引入大陸護士lor)

清零呢樣野 啦 唔係幫政府講說話 但如果你係當權者 你由個病毒周圍飛 假設搞到老個班死咗一大堆 咪又係比人屌
根本"清零"定"just a flu"都係兩個極端 做邊樣都死
中左會點通知你架?
尋日驗左今日仲未有report驚驚
其實即係重感冒囉吞口水痛都拎嚟講,係好辛苦,但大把人經歷過
咩撚嘢好人好者要flu幾日,你怕咪自己做足預防措施,
平時唔戴口罩一年咪一樣唔好彩病一兩次,
完全唔明樓主邏輯何在
你唔諗下冇病徵去咗北大嗰班仲慘,底褲都冇得換,
生活環境仲慘過家居隔離,點撚樣好返
關閪事咩 喺cut醫療資源 公院人手不足工作量大
大量人力資源轉投私院 講到尾都係政府有意無意造成
唔打兩針應該入咗ICU搶救緊
認真 根本好多社區隱形傳播鏈
之前有個case 政府估係2條友搭地鐵,9秒內傳染到
如果真係咁樣傳染,咁個個都死得
如果唔係咁樣傳染,根本就已經搵唔到源頭
樓主病緊個腦生草,唔好怪佢
cut醫療資源講咗咁多年,啲錢寧願進貢比支那搞大白象都唔做好基本服務,依啲係有意做成,唔好講得政府無能為力啦,好撚嘔心
所有死嘅人生前都有呼吸
呼吸死亡率100%
ching 勸你即刻唔好呼吸
係你啱
我都咁諗
帶哂口罩都9秒全到畀人
根本就咁唔住

但又解釋唔到
點解咁多人又無事
流感年年咪一樣由個病毒周圍飛,
咪最多鼓勵高危人士打疫苗同少出街,
年年死幾百人,點解咁樣又唔見人嘈,
如果次次有傳染病爆發都要封,應該大家每年流感高峰期唔洗出街
真心
樓主係咪輕度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞