中咗omicorn, 你問我答

953 回覆
1935 Like 58 Dislike
用N95 or above咪得
3M 7093/6092x
焗丫嘛
我認同解除限制係有返d人身自由同埋生產力 我都好撚認同我呢d 非重症係應該留係屋企就算 我都好想添
唔係幫港共講好說話 呢樣野實行嘅話 知易行難 大把人都係唔會聽話/黎生上身要返工 turn out 都係700萬人中齊哂 (你話重症唔返工 你老闆信唔信呀)
關心醫護呢樣野都唔係時間性問題啦 純粹大家有無個awareness 醫護係一個爆煲嘅行業 我地都做唔到d咩 有心有力嘅咪去做護士 但都只不過係打工仔繼續比份工折磨 始終本身工作性質係咁 決策層先有權去改變少少 點變就我都唔撚知 都諗唔到

至於苗撚 利申我唔係 我有打疫苗唔代表我支持 我打疫苗個陣無大家諗得咁複雜 想打就打 唔想打就唔打 仆街政府係唔撚應該逼人打 但所有policy都溫水煮蛙要逼全世界人打針

帶口罩方面我認同唔應該係用立法嚟規管 手腕軟性d 普羅社會都會易接受d 而唔係比d黑警拎多個武器罰鳩我地班小市民錢
帶口罩呢樣始終個人衛生意識嚟 你唔驚 咪唔帶 驚咪帶 不過去到港共手又係淪為武器去捉鳩人

防疫政策我始終覺得有必要 每個人價值唔同 一定係同"自由"違背架啦 咁"政策"個定義同"自由"就一定有conflict 我個人睇重大眾利益方面多d 所以無對錯 價值觀唔同
唔使驚,入醫院快過竹篙灣隔離出番黎
我由細到大都以為自己係重度 原來大家個standard 都算輕度咋 媽 我得咗啦
有冇打過針?
有冇照過肺?有冇纖維化?
幾時打?
屌,濕鳩政府搞出嚟,洗能自責咩
渣架我已經打咗11支
醫生話好清
真係唔驗好過驗
中左都唔係最慘
入左糟糕灣先最慘
認同 但我要強檢 個陣唔驗 遲早都係比人逼去驗
羊格我好撚鐘意你d 文唔知佢會唔會睇到
巴打你個人幾有內涵
CT 值係幾多?
你明就好,就係要呢班防疫撚醒
呢個post都收埋一堆
佢哋從未嘗試了解過疫苗運作原理,又唔去了解人類免疫系統
一味就話為咗防某d老人中武肺死
屌佢老味老人家長期病患不嬲免疫力差
難聽d講你中求其一隻流感甚至過濾性病毒
傳比佢都大撚鑊㗎啦
但係咪一世戴口罩就佢哋?
佢就翻你行開d唔得咩?

更何況武肺咁撚勁既話跳舞群組高官群組死撚哂啦
果堆群組不乏年長三高糖尿病患者喎
咁睇翻隻病係咪佢哋想像中咁大鑊呢?

至於疫苗仲on9, 流感疫苗年年轉款,武肺疫苗都會係咁
你一年打兩次都中,打嚟托柒呀?
又話防重症但你又一樣病到仆哂街

96歲見zoom仔打完又中風,轉頭班醫學專家報告都唔撚睇就衝出嚟話與疫苗無關,大龍鳳都懶得做
淨係呢種態度已經無資格講醫者公母心啦。

一味話為己為人戴口罩,你自問有冇咁神心
唔講嘢4個鐘換一次?講嘢既個零鐘換一次?
個口罩濕氣重d無哂靜電已經吸附唔到病毒
個filter d 窿對病毒嚟講闊撚過西隧
無靜電隔條毛呀?

所謂信科學,信專家,信各國政府
但2019你都被政府玩鑊甘啦,2020美國同世衛都玩咗大家一鑊甘啦
班專家又睇政府頭
咁仲可以信乜嘢科學呢?科學就係要驗證,唔係要信。
英國同印度就係證明緊可以與病毒共存
20岩岩問d同房 佢地25開始 輸在起跑線
我輕度架
我不知幾開心大家陪我鳩up吹水過吓日辰
快啲問醫生幾時用藥! 問佢用唔用得瑞德西韋啦,
打肚皮都要打四日。
樓主好好彩呢隻好嘢嚟,好快會好返而且唔係好辛苦之後仲有抗體,安全過打濕9針
甚麼防咩防物 從來都係政府冠冕堂皇嘅藉口去提高個接種率 屌由始至終佢都係拎個接種率嚟話要同大陸通關咋嘛我又唔撚洗返大陸 死都唔撚打你吹咩
但sorry 仆街港共係要逼鳩你打 我都覺好撚on9唔係第一日嘅事

btw 岩岩同同房d鬼佬吹水 佢地話佢地d國家個接種率好高 係香港算低 我都有解釋話無人想信個政府
跟住佢地仲笑鳩我地為咗谷針有獎抽 有人抽中層樓 個鬼佬聽完 wow what a lucky guy
扯唔扯到旗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞