中咗omicorn, 你問我答

953 回覆
1935 Like 58 Dislike
全世界都發悔氣 得你冇發
原來係你
樓豬好靚仔
股幣雙殺我都係受害者

但哲學性問題 人命重要定金錢重要? 留比你自己答
本身大家出發嘅層面都唔同 討論唔到

個人見解 無人類嘅出現又點會有萬惡嘅金錢? 我而家omicorn就係輕症姐 以前武肺 delta個d如果個個都重症咁點算?或者再變一次種100%死亡率?
你話旅遊業 個個都病撚到仆街點去旅行?你咁講你又唔屌鳩發明電腦個個?以前個個睇paper work印刷行業夠好撚旺 發明完電腦 成個印刷業夠蝕到入肉 利申鳩諗鳩up
時而勢易 唔跟時代變化或者上錯船就係咁

醫院個班頂唔頂得順緊係唔到我話講 但我見我nursing d fd 個個都做撚到隻狗咁 自己做緊d 朝9晚6文職野 份糧可能差唔多但人地搵條命博 你全港由個病毒鳩爆嘅話 本身都做撚到隻狗咁嘅要再做多兩錢重
同埋我後生又自問健康先藥都無食就好返姐 屌你7 80歲個d 點樣算 咳兩咳真係898

至於我阻住地球轉個段 我完全睇唔明你再解釋吓 可能我腦霧發作

btw 我諗大家新年除咗身體健康之外都想睇到仆街港共死
咁如果唔捉你入醫院 由你係屋企pea 你覺得會唔會好番?
早日康復啊樓主
講到2020前流感唔會死人咁
不嬲老人家係流感高峰期係高風險死亡
同埋好多老人家年年打流感針
你啱!事實就係咁
好彩打左兩針,唔係病情應該勁好多
咪係
流感都要住一個禮拜咩醫療系統都死啦
其實講真有冇感覺好無辜,就咁係間屋到無啦啦就感染到
祝巴打早日康復

好奇想知佢比咩藥你食?
住葵涌,開始feel到有感冒徵狀
係唔係好大機會中?
如果唔想做檢測,係唔係只可以配藥食
我認同呢d輕症入院係加重醫療負擔 但大家都唔係醫生 唔入嚟驗血check 個d又點知自己個身體會唔會有咩永久性後遺症呢
有病就醫喇
我覺得會 但我會唔理照返工 再惹撚哂周圍d人
好大機會 我一開始都以為自己冷親 但我建議check 我都病足5-6日都仲有病毒 (岩岩醫生講)
我個陣睇咗醫生配西藥 食咗一兩日 完全無用 一訓醒仲病咗
出現幻覺
樓主都要加油!!希望你新年之前出到院
睇你都無試過中流感,病徵嚴重性咪一樣
應該都趕唔切架啦
香港邊度買到ibuprofen?
咁你有冇發燒?
咁你都控制唔到嘅,自問做好本份都中招唯有嘆句唔好彩,祝你早日康復啦
你講個邏輯好似有d問題
如果你真係中左既話,你有冇後遺症根本就唔到你同醫生話事,再者亦無一隻藥可以醫到後遺症.

大部份人無病徵/輕症 連醫生都唔會睇
就算病好之後覺得個人唔舒服出現「後遺症」都係到時再睇醫生> check 抗體指數 > 再判定你既當下既唔舒服係有機會有covid 產生.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞