[He will be back] F1 2022 季前討論區 3

1001 回覆
1 Like 11 Dislike
前面仲有個講到咸狗飲恨俾人偷左冠軍嘅咸狗仔
#158同一個post
到今日都重有新聞講咸狗會唔會有機會拎返個八屆
2022會攞
睇佢俾幾錢架啫
AM 時佢唔係 main sponsor 同人地岩岩 rebrand
如果 alpine 可能唔同講法,其實有兩架粉紅色都好,易分啲;上年黑平,綠平,alpine 有時鏡頭影到一樣咁
Alpine rebrand都係因為近幾年重啟返呢個牌子
想推廣返+打造返跑車品牌出嚟
依家時候主色變粉紅色唔係咁適合
舊年黑平,綠平,細牛 係夜晚黑比賽會好容易撈亂
舊年一開始graphic Alpine 細牛 威記隻藍色好鬼似,係視力測試
講漏仲有大牛
軌鼠有無事?
波子taycan 將會取代 Mini Cooper 電車成為吱吱吱新安全車
https://www.fiaformulae.com/en/news/2022/january/porsche-taycan-safety-car?app=true
其實點解平治霸權唔搶嚟做
S class仲未出咩
寶馬反而走去搶左MotoE 嘅safety car做, 唔搶吱吱吱
係咪夾好輪roster咁每間廠做幾年?
寶馬係之前做緊囉
2014~2020 BMW i8
2021轉同集團既Mini Cooper SE
依家似寶馬唔續多啲 所以比波子拎咗嚟做
呢排都賺夠

俾其他人賺下
Car Launch Date:
Mercedes: 18/02
Red Bull: TBA
Ferrari: 17/02
McLaren: 11/02
Alpine: TBA
AlphaTauri: TBA
Aston Martin: 10/02
Williams: TBA
Alfa Romeo: TBA
Haas: TBA

Hamilton is a dish best served cold
其實呢幾日平 ig 都係咁 post 佢相啦
Launch day 佢實會係度
歐洲佬(英德)在捉一盤很大的棋。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞