[He will be back] F1 2022 季前討論區 3

1001 回覆
1 Like 11 Dislike
多數都係比你睇今年個拉花係點 真車到testing 先有得睇
橫跨半個地球
哦 新嘅物流贊助商若果貼係SF21個效果係點
舊車嚟
唔係,呢架SF21嚟,淨係改咗少少sponsor位

今年應該會加返啲白色,類似SF70H咁
黑平敢告再講
咸蛇立即號招全英國一齊BLM呢間德國品牌呀
女拳真係戇撚鳩 啲女又唔係比人逼去做 而家係打爛班女飯碗
真係退都好來好去架啦

佢份糧夠俾人哋解約金有突
話唔定其實黑平都忍得佢耐
為咗隻狗要同全世界反枱,傻都識揀
黑平一定會將份解約金打折
保子因為咸蛇輸咗WDC所以無咗(過百萬?)Bonus

不過平治送咗佢第一次贏車架車俾佢
Gay test
日耳曼車廠逼害我地民權領袖
同埋保子為佢唔揸黑平係共同決定,因為無兩年約。

Bottas:離開Mercedes是雙方的決定

2021年9月Mercedes車隊正式宣佈,Bottas將於年底合約到期後離隊,加盟Alfa Romeo車隊。英國車手George Russell成為Bottas的繼任者,將於2022年代表Mercedes車隊參賽。

Bottas透露,離隊是一個雙方作出的決定,不是他“被車隊告知不再續約”。“老實說,我們雙方都同意,”Bottas在《Beyond the Grid》中表示,“並不是他(Toto)告訴我。到了某個時間點,我們必須做出決定。我之前已經決定,如果不能獲得兩年或者以上的合約,我肯定要去尋找新的機會。”

Bottas認為,在雙方決定不再繼續之後,引入Russell成為自己的替代者就非常自然了。“當然把Russell引進來就變得很自然,他很長時期以來一直是車隊的一部分。他是新一代的車手,這也是賽事發展的規律。Mercedes有自己的青年車手訓練計劃。如果有機會讓George變得更快,更有經驗,Mercedes當然不願意錯失這樣的機會。”

Bottas在Alfa Romeo獲得的是一份多年合約,按照Bottas的表述,這份合約至少為期兩年。2022年,他將和中國車手周冠宇組成新的車手陣容。
無人care 四萬……
Car Launch Date:
Mercedes: 18/02
Red Bull: TBA
Ferrari: 17/02
McLaren: 11/02
Alpine: 21/02
AlphaTauri: 14/02
Aston Martin: 10/02
Williams: TBA
Alfa Romeo: TBA
Haas: TBA
yes咁都係一個榮譽嚟嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞