Samsung Galaxy 集中討論區(159) 2月發佈S22 白卡已死

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
頭先睇 twitter 有 d 人都係咁講
你講呢堆都唔係細機黎
事實證明,就算iphone 13mini大幅改善續航都係叫好唔叫座
無晒啲feature姐
有pro motion一定狗衝
因為三叔近年跟本冇出過細機(5.8咁上下我當佢細

如果三叔每年只集中火力出4-5款唔同定位嘅大機
各有各精彩
我覺得唔出細機係可以理解

但依家三叔一年出10幾20部大機
部部都唔算大賣
我就唔明點解分唔到資源出一部細機
係我眼中都已經係細機
唔關事啦,13咪又係乜柒都無,一樣大賣
iphone已經連奶兩鑊,點解三叔會想分資源 其他an大廠都無乜出5.8吋啦,連apple自己都準備認輸
岩岩轉會,唔知點解八達通搭巴士一定要開住samsung pay先嘟到,搭其他車/買嘢都唔洗,有冇ching知咩事?
因為要俾消費者有選擇囉
An廠賣點就係多選擇過Apple

都係嗰句
如果三叔一年出得幾款
在商言商集中出最多人買嘅大機係合理
但如果一年漁翁撒網出十幾款
我就唔明點解撒唔到一部俾細機
呢堆分分鐘係走量機
清舊料之作
你以為炮灰唔值出唔正常實則咁樣先可能係最大利潤
佢出機海係想挖掘下唔同價位嘅market segment,而唔係去一個已知唔掂嘅segment(細機)去嘗試 所以你而家咪見三叔機海無以前咁誇張,A1-A9都有,而家都整合左唔少line
我覺得大機會過前面話1月尾
未見過
開nfc就得
芒都唔使著
理論上係
用落十次有六次都要開app甚至重開NFC
我部s20 fe成日都係咁,上巴士後面有人勁麻煩
你拎去整下好
我用左s21u成年 成功率係100%
買嘢搭党铁完全冇問題
係搭九巴先係咁
上去換電換mon嗰陣有同職員講過
佢話server問題
咁我又少搭九巴
一星期一次左右
但都未fail過 咁奇怪
試下按一按開關鍵,唔得再重複試
s21 ultra 成日出現
著mon就得
S10e用咗2年幾一切正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞