Samsung Galaxy 集中討論區(159) 2月發佈S22 白卡已死

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
真係剛剛試完先知,原來line用唔到tim
見到三叔網店有in store pickup服務
雖然都係要等幾日
我最愛嘅S20+終於都有An12 OTA更新喇
張八達通冇放入銀包(其實我唔用銀包)
係好似個阿伯咁,直接拎住張卡黎拍,拍完袋返落袋
其實日常去超市買野、快餐店食野都冇問題,冇乜fail過
係唔知點解呢兩個月搭九巴特別多
平均搭三次車有一次拍卡失敗,要拍第二次甚至第三次
同樣情況以前冇出現過
而留意到其他乘客都有類似問題
所以至懷疑九巴個八達通系統有改變
我試過一次上車拍卡失敗,再拍都失敗
後面個女仔面露唔耐煩表情
就企埋少少俾佢拍先
點知佢張卡都失敗,要拍第二次至成功
我就總共拍三次至成功
女仔咩機

S20+ 收到 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
你好耐冇上水
唉ultra都係圓角就好了
方角可以忍 重量不可忍
我應該入Plus
up 完之後我無洗機,我只係入recovery mode wipe cache同埋行左一次 app booster, 電量我覺得咁上下,無咩分別
我都想Plus但好怕閹好多重要嘢
Stone ching

S865 + 12g ram 真係好夠用
3年內都唔需要再追新機消息
佢應該係實體卡放銀包..
我重量大細優先度大過Ram
我之後都up 左,同你一樣wipe cache 同app booster, 用左10分鐘就順返哂,但電量感覺好似用多左
touchwood如果s22細機出得太柒
我就索性再cheap啲買s21 fe
8GB ram夠用啦
見到啲廣告先知屎為新部摺機原來賣成皮
呢隻質地一定痴
咩牌子都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞