Samsung Galaxy 集中討論區(159) 2月發佈S22 白卡已死

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
你有冇feel到好倒水先
電池始終都係得兩年命仔

同樣一年貨仔
長用4G上網
是咪好倒水
啱啱斷電係3/4%直接斷,0%重開唔到要差返起
one3.1個陣叉電叉到80-85%左右就y=x^(2)咁急升上100%
我懷疑舊電有好多虛位

我頭先睇返部機係上年24/1 係csl place order,28/1攞機。應該啱啱好過咗保
thx thx ching上一部係8plus 100好耐先跌 我仲以為中獎 粒電一叉滿就跌99
其實呢個應該改返做 4,400mAh 定由佢?Z Fold3
其實係iphone計法唔同 samsung係每1%平均除返開總電量
iphone係總電量大比重分配比頭10-20% 越低%電量跌得越快
諗住買部電話比老母 A52 定20FE好
主要都係影下相 唔打機 定值得比多d上s21
真係好難唸,我gw3之前係用wear os 我真係麻麻地,watch face都無tizen宜家咁多,我成日都轉下watchface, 下一次我都決定唔到,我對gw4 wearos都無咩興趣,但係到時又無理由買番轉頭gw2,3 hahha 因為宜家dl左勁多watch face (tizen)
你影近野唔可以太近,一係用x2一係就拎後小小個電話影就可以,因為108mp 大底景深淺
呢d功能samsung an 12好似都冇
係pixel獨家的
有d三星冇,係咪pixel獨家就冇留意開
S21系列有更新

SAMSUNG已經比較好 你哩個問題我年年都有諗 但其他機仲撚悶
點解你仲用到accubattery個app? 我熄咗唔俾佢殺app都係用唔到
應該tizenOS班watchface developer會慢慢轉去wearOS

watch 3而家都夠用啦,watch4配wearOS我覺得都係屬於半成品階段,第三方app無想像中多,google app嘅適配又比想像中慢
我通常係用黎影遠景
遠景永遠都係矇
近就無問題

我咁樣set
想問下官網買野係咪順豐送貨?
唔該
依度係點撳入去?

跟住禁電量
thx
但我撳咗電量之後冇你依個畫面,不過都set咗佢做未優化唔知係咪一樣
你係唔係one ui 4.0?
仲係3.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞