Samsung Galaxy 集中討論區(159) 2月發佈S22 白卡已死

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
tab s6 lite點睇
同a51粒soc一樣,都係電子垃圾
tab s7 FE衰在價錢戇鳩,如果賣三千就抵屌
塊mon得FHD
效能普通文書/睇片都ok
所以話ipad 9係抵買
三叔似乎玩永續S6 Lite 周圍都補返貨
S7 FE應該唔會點減自己打自己
S7 FE依家送勁多嘢當減咗
三叔個閪腦唔知諗乜 750g 做tab s7 FE又唔上120hz,旗艦tab系列又唔上高階exynos。其實如果佢全線tab S系列上曬exynos,就唔洗好似而家咁頭痕

全線用exynos最大好處就係更新年期,4年OS update肯定做到,5年分分鐘都得。高階型號上主動散熱,跟住比plus/ultra上兩粒大核+高頻gpu又得,或是上自家電視塊memc圖像晶片又得,唔洗搞到而家exynos 2200又降頻又廢咁柒 順便可以解放埋手機端aptx啲限制
其實我一路都唔明點解tab/手機唔support dolby vision
其實tab s7 都係
係所有三叔產品都唔支持dolby vision 因為要強推自家嘅開源hdr10+,但又做得無人咁好
$$$
三叔連電視都冇Dolby Vision
最度縮就係三叔 唔捨得洗錢跟機,但自己推出黎嘅替代方案又係半桶水唔肯洗多啲錢研發,同佢晶圓代工一樣
s7 fe=智商測試
中階u+60hz 不如買ipad 9好過
都係果句
S6 LITE 2020 BF 美森唔駛1600HKD直送到手
孝子機, 仲用緊, 玩下麻將GAME睇下YT都夠做
個人覺得S6 LITE個MON算幾好了(呢個價位)

TAB A8睇片似仲LAG過S6 LITE, 個MON睇落極差下
係有4個喇叭?
粒CPU伏到連大陸廠都極少用佢
唔知三星條友食左幾多水先會用粒CPU

平板唔會成日換, 儲錢買部好D唔會後悔
IOS我都用唔慣
對OS無問題既真係IPAD 9, 3千有找, 只係輸無左右喇叭

利申: 我自己用緊TAB S7
三叔電視
用過一次
唔會再諗佢

(又送PAD又送COUPON除外)
係,我都有啲懷疑,120X仲有details??
而且100同120唔覺得有咩分別,21u好夠用了。
想問watch 4會唔會都計劃有OS update?
依家跟咗google唔知咩玩法
與其長焦再進步,不如搞好粒超廣角先 唔夠人wide之餘,夜晚拍片黑到呢
2月8號,10系全線更新
利申:唔會第一時間上
佢算平過Sony/panasonic 同規格嘅 唔買oled的話skip埋LG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞