Samsung Galaxy 集中討論區(159) 2月發佈S22 白卡已死

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
最大struggle其實係部s10仲幾健康個package又齊,又有sd card slot,同宜家啲機比都唔差得遠 ,所以覺得用咁多錢換唔係好抵我諗最後都係睇22u出唔出我鍾意嘅色決定
S10綠係幾靚,具體我都要睇下22u d feature係點先決定到
睇下咩app 用電用得多,一晚跌十幾一定唔正常
裝accu battery 睇下粒電幾多%
電壞係另一位巴打,我都已經慣咗拎尿袋
想問S21U 用1.0X廣角鏡影遠景, 係咪一定係朦查查, 對唔到焦?
粒鏡係for影近野?
我唔追最新型號,宜家入s21u 定等s22出 先入好d
22啦
雖然粒u都係會熱,但GPU追到a15車尾燈
同埋影相有改善
你又話銀色裸機正
建議睇埋續航再決定
唔好咪用返iphone 13 pro
諗住雙修 都冇咩好揀
更新完4.0之後呢個功能好易觸發到
用開旗艦又何必downgrade去fe系列呢?
s21u 5000mah續航仲差過13 pm 4352 mah唔少
製程太廢 就算mon再高效率都無用
我知s10係接近賣大包,極高性價比,不過都唔係好接受到宜家samsung係咁倒吸牙膏22系仲要話cut spec再加價感覺好度宿,我只係因為排除法同dex(可有可冇,有會更好)先繼續用samsung
所以比咁貴換部唔足料嘅ultra好似唔係好抵
有咩唔足料?
揸住s10+, 差唔多時候換機
Ultra算足料啦 係再冇SD card slot
Plus/細機就話姐
108mp 三攝+40mp自拍鏡
屏下指紋
45watt差電
12g/16g ram
無sd/3.5mm
其實呢堆料已經3年 塞多支無乜用嘅spen比你
唔係rumour 話8gb ram 起跳?
長焦上年先啱啱大upgrade完咋嘛
就算有香港都未必入
20FE 21FE A52都有6GB ram版本 不過香港唔入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞