Samsung Galaxy 集中討論區(159) 2月發佈S22 白卡已死

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
續航勁真係會用得好爽而家好耐未試過電量under 40%
各位ching ,我隻watch 3 lte近排如果單機果陣,即用esim網絡並非藍牙時,收唔到whatsapp等訊息,知唔知發生咩事??
flip3 啱啱充滿100用1,2分鐘就珠99係咪正常
所有samsung手機都係咁的

s7 note8 s9+ s10+ s20+ s21u用家

最抵玩真係s10+ 全方位大升級,又唔貴

奈何有鋪換機癮,s20+都ok既,120hz,但其它感覺唔差好遠,s21u用落同s20+分別唔大,係粒電勁啲,但咁既價錢其實粒電都係唔合格

最柒係note8,變撚咗超曲mon,爆撚咗兩次

開始覺得每年加幾千換samsung機on9,啲升級感太少,我仲要唔係好影相,最care係電量,同個rom既功能,所以pixel又唔係好啱我,太齋

有冇其它好推介
不嬲都係 係S20 Ultra先係4倍optical再crop
pixel其實都唔齋
https://youtu.be/ChGPqZhPFOM
sony先齋

有點可愛
原來係咁
S21 Ultra 唔係已經係真・光變咩
巴打你Z FOLD3升左AN12之後會唔會有時桌面冇端端降做60HZ? 要重開MON先正常
巴打口味
其實正路黎講,緊係ultrawide優先程度重要過長焦 無理由升一邊唔升另外一邊
又唔係好覺
好唔好trade 左 fold 3 換S22U呢
上次 report 咗 Z Fold3 熄 mon 前 green tint,結果……
我都試過,連登有黑底變綠
同佢講係升咗 An 12 先有問題,係 software bug,就叫我攞部機上去
iphone個battery cal 好差 所以100%會維持好耐 近20%之後會跌得超快
我都想緊

Fold 大mon睇片好,但是唔方便

唔知Fold 3收幾錢
我都係上左AN12先有,試過1-2次咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞