測量(GP, BS, QS)討論區20

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
call or email?
call
你咪撚玩嘢啦,QFin Finance同測量比,你攞護士同測量吖笨柒,都唔知你噏乜鳩,九唔搭八,乜嘢QFin 可以做測量嘢,你知唔知你噏乜鳩 醫生可唔可以做測量嘢呀笨柒
你呢啲行外人指點行內人,過主啦,你又唔係撈呢範又喺度扮撚晒蟹入嚟指指點點,都唔知你做乜知唔知測量做咩㗎,攞finance同測量比
千祈咪撚讀測量,咪入來爭飯碗
你咁講就係叻既人讀測量都可以好叻,btw 身邊識唔少讀測量GP 大行搵唔少錢 叻既人殊途同歸啦
琴日問又話8月先有waitlist出
Main con GQS只要係degree好似間間都25K上落,我自己問左朋友,唔一定有25K,但一定有2字頭
其實唔難,dse28分入測量揀gp,畢業出嚟做2年G仔,過1年冷河入返es輕鬆pt30,過多3年仲有housing,加埋跳pt穩袋9皮一個月大有人在,邊有得輸
Poly今年係咪得返Land surveying?
利申:dse雞
應該所有人都入waiting list
但入左唔代表咩 唔好等啦 再搵工
GP就係 BS都大機會
唔係,依家變左JS3100,Broad base,year2先揀major
睇落好高但搵埋都唔夠醫病同填補心靈創傷
係好做既 就唔洗出咁高價錢水人入去啦
覺得自己best 5 26 好勁就唔好揀QS 啦
咁勁去做 investment 做月球人
或者考個AP 簽下圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞