測量(GP, BS, QS)討論區20

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
幫師兄更正
應該係Swire同政府豬仔
因為ArchSD同Housing都有豬仔
咁我開18,500蚊5日,20,000蚊5.5日啦。o唔ok?其實我唔想返5.5日,星期六要返工就每星期無左1日假。搵間番5日既firm先。費事開個價太低,俾你地話做爛市。
On9先做Qs
恭喜CHING咁快睇透左
年年都有咁多畢業生,Swire同政府都食唔晒,要砍幾多件
出黎private firm做辛苦D,攞到經驗再轉工
頂唔順就直接轉行
應該差唔多啦
不過返5日可能weekend最後都係OT
地盤護士憑咩80k個月?
https://lih.kg/3023916

樓宇醫生仲低薪過地盤護士
唔好侮辱醫生啦
諗起以前係ive讀survey hd就覺得好笑
個陣d同學以為讀個hd survey就好撚有錢途咁
好撚認真咁讀,點知畢左業好多搵左好耐都未搵到工
就算搵到都係得14k返6日chur到仆街個隻
又無ugc出黎嘅人咁咁聰明可以考到個牌
最後曬鳩曬自己d心機,早d疊埋去考差佬仲有錢過而家好多啦
利申:好彩quit得快
依幾年唔俾簽
絕對係

唔信你問多幾個師兄
轉左邊行Ching

我見遠離surveying 果啲都係愈撈愈掂
轉左邊行唔多講啦
其實ugc出黎嘅讀書勁日後考到牌錢途無量
但讀得i大讀書都廢啦,根本訓練傻仔出黎做廉價工
做保安人工可能高過你
錢途無限
有冇師兄今年考Hkis Bs牌,聽講因為5月取消咗,有機會5月同11月兩班人一齊11月考

如果係真的話啲helper完全唔夠分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞