測量(GP, BS, QS)討論區20

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
咁你要入下去了解下係咪咁爽喇
另一個多元宇宙, consultant坐夠鐘收工
應該喺係屋企失眠無野做, 好似我地瞓前玩手機咁, 唔係因為OT
搵工唔難,不過你預咗頭幾年嗰價仲衰過保安
另一個多元宇宙,consultant 好做過contractor client 多多聲
咁不如做保安
冇左澳門,而家Fit-out係咪好差?
咩叫世界通用 以我所知 美國大陸同日本都無呢個行業?

有啲國家有 cost engineer但睇過唔係同一樣野黎
好好喎點會差
聽講入面無咩野做, 可以隨時落街食魚蛋, 唔洗打卡
咁好做唔會咁多人走啦
呢間差完都唔過30k
仲留真係把撚
利申唔係qs都知
你入consultant做廉價勞工,多多都請
利比咪又係一鳩樣… 聽過做左5-6年都仲要度數,cost plan又冇份做。利比都有estimate team, 就咁睇除左度數之外兩間睇唔到咩大分別
大乾收銀不了 都係去細乾收銀全部一跟踢極速學哂d野考牌閃人
唔係好知你問咩 high dip同degree只係揾工既requirememt cobsultant鐘意請degree ,main con都請唔少high dip仲有啲2線 consultant main con sub仔 都請high dip, 你個人夠醒既肯温書 文筆英文好 presentation好 一樣可以high dip考到牌 (以前聽好似開book. 5年) 但一樣好多人讀完書 温唔到好工 考唔到牌 得2萬幾蚊到30歲
最大問題係arcadis連數都度唔好仲話做更further嘅野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞