[where is咸蛇?] F1 2021 季後討論區 6

1001 回覆
2 Like 17 Dislike
正常車迷都係買身處地方或者附近既分站比賽
一年只係得一到兩次(足球常規主場咁撚多 冇得同賽車比)
正常亦都係想睇冠軍之爭(入場大多數都係忽然車迷/專門撐指定既車手)
但強制入替後備車手六場
令到個競爭少咗六場
電視轉播+買中呢六場車既車迷
唔屌到主辦商反皮先出奇
仲話想咁樣引進更多贊助商
啲贊助商唔走先出奇
不如出多幾隊好過,依家隊內+同體系競爭已經好夠,再多就惡性
改例等多幾隊可以玩下,廠隊又好,有錢佬玩pay driver又好
唔洗嘈咁多,後備出六場=車隊多6個新PU同6個新gearbox
凈係咁已經夠大鑊
玩人治,門面功夫都唔做?新機制有冇啲咩制衡?
咁係因為E家明顯唔質重後備車手先會覺得競爭少咗六場 贊助商少左姐
試諗下行順左 養起更多有潛力既後備車手 同時有力幫到車隊爭獎(eg.羅素)

自自然然就會無問題 甚至乎仲吸引更多人想睇 後備出賽
如果諗到6場車就影響收入到破產咁,根本就固步自封

今年就話鬥到最後一場姐好似好有競爭性,但事實係早幾年都係季中定晒勝負啦
多幾隊係好,但e家無人肯貨金整隊新
因為建立車隊太貴,技術人手都一定輸蝕
心口寫番bottas’s 應該ok
仲大權咗
咁嘅話加錢都唔做好d喎,下年有副手都壓力大到爆
所以如果要有新隊,一定係大改例,等其他新廠隊覺得有機會贏,佢地有著數,有廣告效應又賣到街車,先會肯課金玩,洗完錢幾年覺得贏夠,又再退出,到時成隊打包賣俾其他廠隊 or 有錢佬,慢慢變常態由10隊變12~14隊,但跑Q同race可能要再調整,Q time唔靚就唔跑得 race
倒退嚟
怕咩,一句we went car racing
黑平又嬴
有咩事就會俾人圍屌
This called motor racing okay?
唯一好處,判決會一致d,至於點一致法就
一個人都可以成日彈出彈入
或者瘋狂迫害黑平
一個人更加危險,有盲點偏見都唔會知
放心啦 唔會咁on9玩呢d架
根本就唔make sense
人地成季同你fight 就係爭wdc
你話有幾場就讓俾後備出
諗下都知無可能 唔係想串嘴
但根本就唔關 主場,fans or其他問題
F1車手 呢一個職業本身就係難爭
而且就算係英國人都未必撐返自己地方既車手
你淨講冼拿同老舒 全世界大把Fans
即係你話比利時站叫max唔好出場,
換後備人出場? 你睇下成個場俾唔俾人拆左佢
就算唔比利時站, 歐洲咁近 你可以讓得邊個場?
而且中東自己都有車迷呢 亞洲地方又有自己班車迷
邊度有可能俾到後備落場,FP1有得落場算好啦
F1一直講錢, 愈小,愈珍貴既野先顯得有價值
開放後備既諗法真係on99
清 你唔係覺得FIA有野制衡下話
一直以黎FIA判左係咁就係咁
邊有推翻過 一直都係班大佬話點就點架啦
車隊,車手,車迷邊有得SAY
最慘係 車隊車手唔可以屌柒佢地wor
你一屌鳩佢地 你仆街啦
你睇下Vettel就知啦 咩野都同你執到正一正
18年US站 落狗屎大雨到仆街
出左VSC, 罰鳩Vettel無跟住慢
屌你, 能見度低到pk 都唔撚理,照罰你
所以你同FIA講人治/法治呢D多鳩餘架啦
FIA 就係 F1界既神
佢呢場要咁就係要咁 其他人收聲
所以你話制衡 呢樣野係從未都沒有
其實係New join要俾陀地先至嚇疾d廠姐
寧願buy team都唔會new join
擺佢上左三煞位姐
係大權左, 係勁左呀
但佢一有咩事, 佢揹晒飛
你諗下 佢可能要係半圈or 1圈時間去做決定
而佢既決定 好定壞
都會俾車手,車隊,觀眾屌
所以 FIA班大佬輩都係擺佢出黎做擋箭牌姐
有咩事咪俾肥雞餐佢食姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞