[where is咸蛇?] F1 2021 季後討論區 6

1001 回覆
2 Like 17 Dislike
容許 Wildcard 車手用舊一年spec 車揸都好
至少唔使晒咁多錢砌多架車 又有新人可以睇下
繼之前想全年12個月都鬥車
依家就想強制插後備車手落場
真係好餓車 餓到痴Q咗線
不如搞一場幼幼加廢老既f1慈善大賽
本身已經有廢老(咸狗)
加幼幼(和牛)
我知呢到啲巴打對賽車好有愛 連f2 f3 後備車手都有留意
但大部分觀眾都係識f1個20個 甚至只識出名有鏡頭個幾個
搵後備車手收視率一定插水 正如英超整場全後備青年軍打既 好多人一定熄電視
F1係商業野黎 有咩可能咁玩
鬥karting la
歷代冠軍加幼幼
咁又咁講
如果多一隊請多兩個人/有第三部車出
就多左贊助
正賽唔同 lulu可以養胎
令到自己部車處於最好狀態下做圈
Lulu可以喪chur快圈
但公公唔得
唔係人多所以有多贊助
而係有贊助所以車手可以有隊埋班

我明你講乜
你當賽事轉播本質係電視劇轉播
一個正選演員 / 車手一年收幾億人工唔係冇原因
筆數唔止係車隊拎出嚟
仲有廣告商、電視台、車隊partnership
咁大家都係一齊少6場
因為係同一個人
唔怪知個名咁熟
多過兩部姐係q決定邊兩個出?
但除非買位個啲 否則其實後備有做後備既原因 好多時都係輸比正選 咁無乜意思
正賽變sprint race既話 唔洗養胎保子就真係爭冠分子
強制出3場後備車手會有好多問題,先唔講後備車手撞壞d野點計,到時肯定有車隊玩野

出年23場比賽,當喊蛇要讓比個後備車手玩3場,即係喊蛇全年凈係賽20場,之後benz玩野次次係個後備車手上場個陣係Q之後同佢換全套新engine,再係正賽formation lap就話壞gearbox要退賽,咁即係代表喊蛇20場比賽可以用6set全新既PU,到時喊蛇8,9,10屆不是夢

所以我覺得比較可行既係可以係特定場次放外卡車落去,車隊可以放上年部車落去比新仔玩而又唔計落budget cap就最好
FIA提議 定呢度啲巴打提議
上面唔係有人話限制一個車手一年最多玩20場咩
俄仔都柒 遲遲都唔肯pit
sor 記錯
重深入討論做咩呀
F1要錢呀
特別今年咁吸引
佢地不知幾想一季30場
多兩支車隊加入添
西班牙平治地頭
要既data係晒手 電腦計完數咪叫lulu入
俄羅斯站 如果norris box
其實lulu都未必贏到
Lulu一定opposite norris
如果咸狗唔pit,就會好似lando咁樣,或者會同lando攬炒?
我覺得lulu未必會線出去 除多係俾norris追到時間
不過無如果啦
Norris 入而咸opposite Norris嘅話,應該會聽到歷來最精彩嘅怨婦radio
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞