[香港人畫的漫畫]OKAMASE漫畫雜誌集中討論(1)[9成會沈底]

1001 回覆
36 Like 4 Dislike
我記得應該係天國稅,今日

因為我係睇住天國稅同封神卡啦卡啦咁更
係啵,天國稅係15號更老啦,兩星期當左一星期咁過
岩岩copy左 遲過你添
即係四月四有三套更新
mk pop
封神
新條漫
👉 第100屆少年JUMP新人優異獎得主 #東東 全彩條漫即將上線🥳
😈地獄暴徒覺醒,革新地獄光景。
.
《#地獄暴徒》 漫畫4月4日連載暴走開始,首八話免費❗️

面對一成不變的體制,地獄少女奮勇向前突破🏃‍♀️
「沒有一槍解決不了的問題,如果有,就兩槍——」
.
馬上回站事前書籤: www.penana.com/story/98343/地獄暴徒
.
OMAKASE漫畫雜誌 與你一同踏上 地獄之途❗️
集中晒去一日
連續18篇更新都唔係OMAKASE
有D意外,估唔到東東除左典型日漫風格,美系風格都識畫
2022第23屆香港動漫電玩節主辦:原創漫畫新星大賽
宗旨
推動大中華原創動漫文化,為中國內地、香港地區、澳門地區、台灣地區等漫畫人才提供事業發展機會

參賽組別
-故事漫畫組
-繪本漫畫組
-四格漫畫組

參賽資格
任何40歲或以下之中國內地、香港地區、澳門地區、台灣地區居民 (需持有相關身份證明)

獎項
(1)故事漫畫組
冠軍:現金獎HK$11,000 (1名)
亞軍:現金獎HK$8,000 (1名)
季軍:現金獎HK$4,000 (1名)
(2)繪本漫畫組
(3)四格漫畫組

https://www.cognitoforms.com/InExpressExpo/_2022第23屆香港動漫電玩節主辦原創漫畫新星大賽

收皮啦好無
點解要收皮嘅?
動漫節比老翻玩具入場擺檔,自己奶共搞大灣區
仲有獎金都ON9啦,故事要12頁,四格就3頁,拎既錢一樣,係咪弱智
咁搞嚟做乜
星期一三篇更新,PIN邊個好呢
作者辛苦了
有D好嚴苛既說話想講
等我打埋鋪馬女人同整理好先講
理解同尊重HEI休刊既決定
但係篇文寫得有D差

第一點驚受到政治迫害我覺得用黎做理由唔係太合理
唔係話「車,漫畫之麻,邊個得閒搞你」,我相信呢個政府會搞鳩天國稅
但係天國稅係19年之後先出,如果話畫個陣無諗過政治問題唔係講得太通
條政治紅線係你連載之前已經係度,有乜理由畫到尾先話怕踩到紅線

第二點講得有D差,一句屋企經濟問題已經得,唔需要同人我要儲錢乜乜物物
大家都理解OMAKASE係養唔起漫畫家

講返OMAKASE,台柱休刊都幾傷,希望可以捱過呢個低谷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞