Chromecast with google TV 討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
2隻我都有,Chromecast with Google TV 係慢過Fire TV 4K MAX,而且儲存多過佢,但冇中文UI, 部份app喺Fire TV app store冇,sideload apk唔一定兼容裝得到,上面個app就已經唔得
幾時出新款阿
整番個正常remote 先想買
我個Chromecast連藍牙耳機或者藍牙喇叭啲相都會窒吓窒吓,有冇咩辦法可以解決?
我個Chromecast連藍牙耳機或者藍牙喇叭d聲都會窒吓窒吓,有冇咩辦法可以解決?
用電視機藍牙好啲,Chromecast嘅好弱
好奇問下如果配google nest呢
呢個冇,答唔到
會唔會係有野擋左訊號?
我一直都係用藍芽喇叭
未試過窒
有冇咩方法睇到now 新聞台,港人話睇唔到
NowE App + NOWFREE code
盒子 係咪1/5立法 關唔關佢事
有無人最近買?
用嚟睇youtube有無兩倍速?
Smart Tube Next 有
原裝Youtube唔清楚
原生都有 不過4K 2倍就有時會有少少吃力 建議2倍就1080P或更低 (唔知關唔關個電視大定細事)

4K HDR 2倍就連APPLE TV 都頂唔到(好似係)
想問點解youtube播4k 60 hdr or 2k 60 dhr 都lag, 完成播唔到,求解

電視系samsung q80r
用smart next tube 有無呢個問題呢?
關唔關網速事?
tv個youtube播4k 60 hdr 唔會lag
chromecast個netflix播ultra 4k hrd 都冇事
del app 再reinstall?
想請問
點解我次次第2日用remote開chromecast 個mon都係show no signal...
但下下重新插power force reboot 又會出番
Once我成功boot到singal出黎 除非turn off左好耐 一段remote都可以成功turn on到...

是咪power supply問題...

同埋個power cable點解一用原廠以外就會卡係google個logo 度...
唔夠電就卡logo
試過reinstall, 都系唔得
4k 60 hdr 同 4k 60 都系lag

呢個套個手感超正
仲要印晒所有掣出嚟
有無巴打呢2日電話/ipad cast唔到上chromecast
我都似係咁...我就 remote 冇反應...TV/chromcast 都唔得, 要拆電池重裝又可以....# 檢查電量又正常. 我就拆左個remote電池蓋, 帶remote套,
以家晚晚正常...
邊到買平見上面巴打買2百幾3百幾
上網搵要成479
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞