Chromecast with google TV 討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
另一位整嘅 早過港人話少少出 但一樣已經冇再maintain變咗孤兒仔
宜家google tv好似完全睇唔到NOW 新聞
我老豆就嚟返去睇無綫
點解唔裝nowe 都係免費now新聞
似乎已經摺咗,個app仲可以用幾耐?
Chromecast with google tv 下載IPTV , VLC 或者用KODI,KODI要安裝pvr simple client, 用呢個IPTV playlist, 部份台有名稱不符,喺我編輯嗰時同而家唔同咗 唔改了,大多數喺新聞台, 理論上playlist唔會死link,全部source係youtube live channel轉過嚟, 個github repo係自動更新而且好密,如睇唔到等一兩粒鐘佢自動UPDATE就會OK

三叔電視機Tizen OS嘅,喺佢app market/store search "M3U IPTV"就會搵到可以播放嘅IPTV app, 免費免註册冇廣告,LG WebOS電視機都得

官網: https://m3u-ip.tv
http://teslagram.com
得返呢度 但好似now 都唔work
似係... 連 google play 版都落埋架.
原因唔知, 簡單諗就而家 maint 一個 app 係 google play 上架越黎越煩, 其他原因就 ..
google play 冇好耐,估係各大電視台投訴
Chromecast 系統是精簡版的 Chrome OS
佢講緊以前舊款 唔係而家嘅CwGTV
但講緊CwGTV無啦啦走去講番舊款chromecast係做乜鳩
而家個遙控食電得好誇張
問...有兩部 Chromecast with google TV
當中一搖控器A 版本是v22.2;另一部是搖控器B v26 ...
無論搖控器A 按多少次更新,都是顯示更新完成, 但版本仍是v22.2,Chromecast... 仍示搖控器發現有新版本...是不是那裡出錯了....此問題大家有沒有遇到? thks
咁個chromecast version 都係一樣既?
食電又唔覺, 用半年一定無問題, 而且日日都會用...
ching 用咩電?
我用勁量 差唔多個零星期就無電
個幾星期就真係有問題...
我真起碼幾月先至換一次電, 而且只係用5蚊一排4粒普通碳性電..
check 下搖控 firmware 有無 upgrade 埋..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞