Chromecast with google TV 討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我都想知有冇
isakura唔比註冊新ac
星火同jstat kan又睇唔到,唔知係咪我唔識用
想問你之後仲有冇方法睇到?
個廣東話語音係咪淨係youtube用到
我其他位置都係得英文
同埋我整極都用唔到an機做remote
裝左google tv 同google home都搵唔到D教學講個個remote掣
轉左去下拉notification
見到啦
想問藍viu同黃viu睇唔到係咩原因
已安裝
想問可唔以用chromecast 揀用其他speaker做audio output?
例如我插咗個chromecast落個mon度
我想用第二個speaker 做output有冇得搞?
拮個speaker 落隻mon
相隔好遠...
有咩launcher 好用?
點樣睇唔到
有冇cap 圖
睇hktv解決了
用藍芽or 加個有插線既hub再買條長線
Chromecast 十世都無個 firmware update ,連security patch 都無,係咪又成棄子
呢隻睇唔睇到nowe?
想問係咪另外拎隻5v1.5A 3腳插就用得?
可以。 上個星期先買左 裝nowe no problem 4K 都睇到
我用原裝火牛有時會彈power唔夠開唔到機 要甩電再插先著得返係咩玩法
應該都 work , 2A 穩陣 d ..
事彈搵隻舊電話 2A 牛 ....
想問下上網睇話禁7下有開發者模式 點解我連禁左都無反應既?
要按啱先有,按 android tv os ver 個到,按得啱幾下已經會提你重有幾多下,再試呀
原來係未更新
應該未更新也有得開 dev mode
想問下而家係咪單唔到黃viu?
https://tver.jp/tvapp

試過download apk 嚟裝但開唔到
到底有無方法可以成功安裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞