Chromecast with google TV 討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇人想要google chromecast 4K / fire stick 4K max?

上年Black Friday買多咗
今年Black Friday Chromecast有冇平 邊度買最平
無啦啦駁唔到Bluetooth mouse, 試左兩隻mouse 都話無法連接
reboot?
HD版香港係咪仲未有?
有 都幾多野睇衰在唔識日文
Chromecast with google TV 討論區 [2]
https://lih.kg/vrocfwX
#502 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

上面有巴打話美馬勁平
試左reboot, 斷電都唔得

可能放假reset 一次

hktvmall 有啲賣300幾都幾抵diu
巴打 更新左個app 連得返 你都試下
係?! 研究下先
HD版用咗第二粒chip支援埋AV1
其實同4k版比會快咗定慢咗
吓 咁ON9....HD 但係支持AV1....
想問下 其實全時開dolby vision 好啲定係 跟個source原生會好啲?
我估同手機一樣, 每次 upgrade 主要版本就大食左 ..隻野又得2G ram..
之前裝左隻 app 一路 show 住個網速, upgrade 後多左被 kill app 的情況, 應該大食左唔夠 ram. 所以其他野都 load 得慢左..
同以前舊 android 手機 upgrade 情況一樣.
想用GOOGLE TV 睇世界杯
裝左SURFSHARK 開埋VPN都好似無分別
但我電腦同電話又無問題
ching 意思個vpn 唔work?
OTA 上左12 大伏
一開HDR 就Netflix 同 Prime video 都error
Reboot 左都無用
鏟App 重裝都無用
唔通要Factory Reset 先得。。。?
試下 去setting 鎖死出hdr

我睇prime 同youtube忽然出唔到 鎖死出hdr 再轉返dv(跟內容)解決了
HD版唔夠ram行住vpn睇?
我GOOGLE chromecast 4k 開 VPN 用 abema 睇,都係 LOAD 得好慢,變左低清。 用電腦睇返而冇問題
唔知,可能係DEL左D野重裝就得
THANKS
今晚試下先,如果真係唔清
電腦用CHROME開ABEMA開再射過會唔會清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞