Chromecast with google TV 討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我都一開波係咁
有幾個app 都係一開就freeze 左
後尾 reboot 完無事
請問大家喺邊度買?
香港係咪間間都係賣4K版?
見美馬HD版先USD$19.98 好抵屌 不過未計集運運費
冇用vpn
我收唔到更新既?
咁平可以一戰
之前係hktv mall 買水貨 ~4百幾hkd
uninstall 完都係唔work?
留意返美馬HD版話12月先deliver
Walmart就話幾日後出貨
我仲15 16緊好唔好俾多少少買4K 不過我淨係諗住喺屋企部2K電視/去酒店用
試過del app,試過將chromecast format都唔得
有無試下vpn 去外國睇下會唔會反而得返
咁又冇喎
本身冇用開VPN, 所以冇諗過呢個方法
ching 你個acc 係香港開既?
google tv 地區都係set 香港?
係香港開,google都係set香港
本身用google tv app可以做remote 忽然斷左連極連唔到 可以點搞
我都係咁 試過del app reinstall 得返
呢排又唔work, del app 都無用
本身好方便
可能用住電話射落去先?
定屋企個router set 左DNS 之類既野?
or 試下用電話share hotnspot 比個chromecast 睇下work 唔work?
我ipad 點斷都連得返 但iphone 依家連唔返 唔想洗部chromecast....仲要一陣都係唔得 就碌柒
我就係iPhone 12 pro max唔work
iPhone XR 就長期ok

我試吓
有冇方法出多啲resolution揀?
部電視要1366x768先清
換部4k tv / mon
最近用語音輸入,明明認到字但出唔到結果

Youtube 更加search 唔到
關唔關升左ios 16.1 事呢
我部xr 都是ios16 呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞