Chromecast with google TV 討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
代理除左食你水仲有咩用
Chromecast 2用極都唔壞
有廣東話話音輸入(多數都準) 你要打好多字咩?
琴日第一次更新 lag到仆街
更新完都係唔support
有冇人今日死撚咗機?

好愉快睇左半日波
頂,頭先睇睇下hang咗機,跟住掹咗條線,再插返,就hold住咗喺最開頭reset Google嗰個G字到
成粒鐘無反應。。。
係咪用1年要換?。。
未試過 我連Chromecast 2都未壞
親生仔邊有咁化學1年夠期
2同4K都係出無耐就買
真係黑仔,Factoryreset都無反應
上網搵話變磚。。。

有咩睇波apps

2016年買既電腦芒 係咪用到黎睇Netflix Disney plus,
不過家母打算用黎睇香港既電視台
除左VIU APP仲有無好介紹
問 用緊 chromecast google TV 4k 。個搖控每晚返家都冇反應,但係個紅外線可以開到電視和較大細聲。
若拆電池裝返,又可以控制返chromecast。查電量為 良好 。會係咩問題?謝
請問大家…

如果想一開機後自動run一個app

可以點樣做到?謝謝。
試下換過粒新電。
新買 chromecast google TV 4k,set好曬,用到youtube app
但我去chromecast主頁click右上角setting,就會灰畫面一秒之後彈番我出去
做唔到任何setting, 試過reset但無用
有冇高手解答
用surf 連, 播幾秒停下又播下
冇Surfshark就唔知,NordVPN 就好smooth
chromecast with google tv 係咪真係咁廢?
我用緊firetv 4k, 學得幾好,而家想買隻chromecast玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞