Chromecast with google TV 討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
download 咗 smart tube 開心使用中
想請教下 個 黃viu 之前一直用到, 但呢排 一選完節目長期係 loading 轉圈畫面, 請問可以點set 番?
想問chromecast有無得睇nba league pass嘅?另外想問可唔可以連電腦mon而唔係電視用?
chromecast幾個月個遙控壞左
想問保養換唔換?
或者有冇app代替遙控?
普通家用電視remote 都郁得
HBO GO 好似定左格睇唔到
成功咗!

多謝你啊
想問下佢跟機電源係5V 1.5A 即係7.5W, 但係我屋企三腳既一係5V1A, 5V2A, 5V1A應該推唔郁, 想問下用5V2A 10W 電會唔會傷機?
唔會 部機會自己睇食幾多A數
你部 pc 無 display card 又無食電野換隻千幾火牛落去係咪會爆炸 ..?
即係d 人問65w pd 牛差手機會唔會爆煲咁
想問下 iPhone 用呢部嘢睇 Now隨身睇射唔射到上去?

因為我部舊電視機用 AppleTV 大部分台(基本上得英超先射到)係射唔到上去,但另一部 Android TV 就所有台都射到上電視

用緊
airscreen到底有無方法boot機後自動開
屋企人熄左唔識手動開返
買左幾日
REMOTE右下個制有咩用
禁極都無反應
轉輸入source 你無set咪無用
買左個外置mon,加chromecast with tv
因為用player投映加唔到字幕,又好似淨係出到1080p
咁唯有買多個有pd,usb 3.0既usb hub,連落chromecast,再插手指
終於4k睇片加高清

只係隻手指原來接受vfat格式only
好彩電話都受e個格式

想問Wifi突然連線受限有無解決方法?
其他野連wifi無事,唔關個wifi事
vfat食唔到4gb以上既片
轉番exfat 跟住用mixplorer開otg
係咪用唔到nest audio 當聲音輸出?
部電視十年前pansonic款 插chromecast個畫面比例怪怪地 啲邊位唔見晒 有冇得搞
same
應該要等update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞