Chromecast with google TV 討論區 [2]

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
download左係電腦既4K電影!
係喎成舊野窒窒下咁
應該用plex kodi 呢類app 就得
https://9to5google.com/2022/10/17/chromecast-android-12-google-tv/amp/
好似仲可以校大細啲字 感覺上冇咩實際用途
有無人每次隔一排開chromecast都會斷連 要重開電視先detect到舊野
又無喎有無試下換下hdmi 位
or 你係咪用緊3rd party 牛 無用到官方牛
我用啲舊電話火牛 5V 1.5A嘅都冇事
會唔會自動up 你哋講完唔想up
本身都輕微lag緊
入去開發人員選項
咁樣set 呢三樣野好左啲

應該唔會自動既
但係神奇地 我本身都裝得幾多app 得返幾百mb 位 成日都要清啲temp file 黎放space
upgrade 左之後變左成1.x gb 空位
尋晚黃viu 又開唔到,有subscribe 嘅,係咪有新version?
直接用港人話巴打果個黃viu 然後login 返自己acc 得唔得呢?
想問吓如果冇wifi,係咪可以加個轉接器直接插lan線? 嗰舊嘢邊度買到?
深水埗特賣城有 印象中大概$100
記得搵有power port 既type c hub

類似啲咁既野
我早幾日突然睇唔到Disney+
之前正常睇到嘅..早幾日一入disney+一不停轉圈,
跟住出錯誤碼83
試過睇Youtube/Netflix,又睇到, 上到網.
有冇Ching教路
有使用上問題想請教大家

我上星期買咗google tv 4代
裝落部舊電視度

除咗一開始無信號外
之後重新跟網上個教學關機重新接駁
更新同安裝
最後成功可以觀看netflix YouTube

但尋日返到屋企家母話無信號
試咗好耐
最後又重新關機接駁後又正常返

點知今朝一試又無信號

補充,水貨,用電話充電座供電
火牛夠唔夠電啊
5V2A
幾時出新版,真係又慢又窒,另一支firetv 4k max真係兩個世界來
手多update 疾到仆街
明明冇咩新功能加都咁
唔係要出新嘢嘅話分分鐘12都冇
如果用電話連左個chromecast 4播緊野果陣
直接用remote熄左個chromecast 佢會自動開著返繼續播
你哋會唔會咁
其實係bug定正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞