《Apex Legends》討論區 #42

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
常見問題

Q:入場要排半個鐘,係咪冇人玩?
A:轉server,去東京或者新加坡求其一個ser會多人

Q:點樣轉ser?
A:
(PC)一開始介面禁TAB或者禁「數據中心」就可以揀
(PS)一開始介面禁右蘑菇(R3)

Q:隻game洗唔洗錢?
A:唔洗,除左比錢買skin

Q:解鎖英雄洗唔洗錢?
A:唔洗,玩耐咗隻game會送紅色coins比你解鎖

Q:戰鬥通行證係咩?
A:比錢買完之後,升lv就會送skin、合成金屬等等獎品
戰鬥通行證比第一次錢之後,之後你玩足100lv佢就比返哂950點你比你無限loop,下一季唔洗再俾錢

Q:戰鬥通行證買邊個?
A:買「戰鬥通行證」(950點)嗰個就得,「戰鬥通行證同捆包」(2800點)只係幫你升快25lv

Q:傳家寶要幾錢?
A:要抽包,有保底機制,你預大概過千蚊港紙,要抽建議等活動抽,連咗ea play買點會平啲

Q:更新之後,瞄器無紅點睇到?
A:熄左「超採樣」

留名
lm
有無巴打入驚撳開始見到果個咩預計配對時間30分鐘
上個禮拜有時有
呢排無
lm
WATTSON傳家寶真係好撚柒
實物都係好柒不過佢個單眼skin幾靚
如果真係鎖區就棄game了

出音爆
終於有得custom

冇箱唔撚買
無計 佢把轉換者同佢同style要襯住出
不過今年octane啲靚skin真係keep住返場
早幾個月蜘蛛 早幾日joker 家陣音爆 月尾又有鹿
nerf完有傳家寶都唔撚用
唉早知當初換wraith算好撚後悔
嗰陣我諗都無諗直接換wraith
Octane唔係好smooth 同埋respawn嗰邊一直故話要nerf佢 所以更加唔想換
冇諗過會nerf到咁張地圖又間接nerf埋
唉等中下一個換wraith
如果前面風扇位可以轉到電鋸咁都話近戰無咁突兀
我都係上兩季octane頂盛時期換wraith
不過家陣wraith都係睇圖做人
想全能換狗會開心啲
wraith其實都幾全能算係
又可以玩kidnap
我本身都想換狗 但同開果班fd玩已經有人玩狗個位 我多數玩wraith/肥仔
奧林多數玩octane 玩wraith都得嘅不過

換狗真係唔會後悔 肥仔我都係玩開
佢其實都算smooth 但問題係佢轉刀之前換拍兩下個盾
睇你接唔接受到
之前肥仔傳家寶活動冇跟到
soloq玩狗又係自殺唔知呀 wraith都冇想換左先
狗應該係下一把 再之後先到肥仔
你都我順序一樣 打後嗰堆換唔換都得
caustic果d好撚笨重唔想換bangalore又奇奇怪怪咁
rampart就更加...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞