《Apex Legends》討論區 #42

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
可能我講得唔清楚
你開槍禁住D果陣壓槍應該向左壓
禁行A就右壓 唔好成日ADAD整亂自己節奏
壓槍壓槍 開鏡都唔洗點郁隻mouse向下
我sens 400dpi 3.8
覺得玩得掂flatline中遠距跟槍+一個彈夾鎖爛人就已經可以上master了
呢樣真 之前爬文睇過某d單發槍你要腰射準都係呢個原理 射果下你要反方向A/D剎停自己
我認同apex recoil 係joke 啊
咁既然佢所講既高dpi 係為better recoil control , 但連依樣野咁簡單都做到 , 咁高dpi 既好處係邊?

同埋我所講既係apex 依d movement 幅度比較大既fps game dpi 同sens 已經相對上高左 (但都唔會係4000dpi 囉) , csgo valroant 依d 根本冇咩可能用高dpi 玩 , 唔關你所講既舊玩家以前上唔到高dpi 事 , 新既pro 都只會係低dpi .
你打個唔郁既target就係
apex movement咁撚快recoil control係把撚
就咁向下跟住條友郁都夠做啦
係用movement做recoil control姐
你向右行住開槍你淨係需要不斷將隻mouse向左移就得
不斷ADAD反而會射唔中人
打中遠距離冇咩問題啵
中近鬥aim架啦 recoil control條撚咩
唔同情況自己變通下D aim既方法啦
殺到人咪得 唔一定野野要track aim咁完美
track得廢咪chock 近戰aim唔夠人黎咪jiggle peek
都係唔夠人黎咪angle 描住人地必出自己又九成可以中佢幾槍既位 射完咪宿 鬥邊個亂得快
求其啦高低dpi
唔一定多pro用低dpi 就judge佢有問題
人地用高又係咁射中咪得
pro player都有D高sens又勁既
有D人真係高sens壓槍勁既 不過Track到成個on9仔姐
但都有D人完美控制到高sens 咪由人試下
高dpi係apex直情可以唔洗壓槍

上面佢問大家用jittering 轉圈圈 記彈道定點
我比自己意見叫佢試下啫你唔啱咪唔好用囉
又無話咩dpi先係正確答案
多數pro player好多時間去練習彈道
有良好設備做更精準嘅micro adjustments
反應快 瞄準又強

普通玩家日日練點樣chock住隻手跟槍壓槍
我自己休閑玩家 張台無咁大 滑鼠無咁好
我個人解決方法係高dpi

好處係
唔洗特別壓槍
更方便movement
隻手無咁攰
自問槍法渣可以靠預瞄估對面位置 點都可以中到幾槍
近戰跟槍渣咪拎把狗散出黎 中到兩槍佢唔死都殘

btw 呢排我跟aka連wingman個方法練甩槍
打靶場中間隻假人同佢左右果d靶 甩槍射頭 靶假人靶假人咁射 唔洗射好快 慢慢射最緊要中 之後愈練會射得愈快
我雖然少用wingman但係玩pk命中率好似高左
你枱細就真係無計
有用既但係好攰咯
穩穩陣陣用AD movement 控制個準心描個人仲慳水慳力啦
由800*6.6改到依加800*5.0
都試過800*1.8
但發覺搵到啱自己嘅dpi就得
同埋高dpi track真係唔洗壓
搵唔岩可能關你電腦setup唔夠勁
求其中高階 144hz mon都夠做
你齊曬gear都係咁ja 就人既問題了
頂獵?我得1660ti 144hz
齊gear 電腦夠勁
入windows熄個滑鼠加速 玩得多都係咁廢
建議投胎算! 你副body潛力太低
大師都要投胎呢到全部頂獵?
真頂獵
no 我apex冷氣軍師黎
rank最多得鑽二 冇朋友淨solo apex個環鏡太toxic EQ唔好少少都難頂 play hours得三四百hours 多數都係玩ng troll鳩D街人勁爽
求其搵三個valorant csgo player
radiant faceit level10都上到master 頂獵
apex
連登真係好撚多master
apex rank is joke
個保底機制同對手水平分配勁on9

好多其他fps game勁嘅streamer轉過黎一季就頂獵
個保底唔改 人人都係大師
不嬲
隻game都洗槍skill
shroud呢D唔再去練槍既老人家求其玩下都ez master
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞