《Apex Legends》討論區 #42

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我覺得可能就係人始終會覺得自己不足既野重要d
不過有一點係真
Aim就可以係咁練
Movement 就係要浸出黎
唔係唔重要
但同其他槍game相對下無咁重要囉
Apex槍法上限好低
唔似CS Valorant咁高tick rate 同低ttk
Apex可以打5-6槍頭都秒唔到 仲好快回番血

相對之下 槍法大家去到鑽石 其實同頂獵大師都差唔多 1v1近身無掩體 大師頂獵都未必100%贏
呢個時候其他嘢重要好多
卡左兩季
上到鑽2,連續唔知幾多場排到d 50傷都無既人,跌到差唔多返鑽4
今季卡緊銀
selly真係好撚好j
唔係d瘋狂玩繩果d show身法
佢呢種係簡單直接暴力 間唔中一下ts fake你一下
加埋aim準到仆街
仲要佢每一個決定都好少出錯咁 好果斷
selly除左aim勁d mechanical skill都好勁
係實而不華嘅表表者
依家d pro team fragger都換哂做controller 佢地呢d買少見少
mande taisheen nafan都好勁
認真呢
有槍法嘅人自然會去練身法
但槍法一定係優先去練
至於身法其實係點樣運用先最重要
成日學識點用但打緊又唔去用都係廢
得個跑圖Show Off下係無用
下面呢個真係身法大師
https://www.youtube.com/watch?v=M11UFqJQSwo&ab_channel=StormenTV
當我地仲記緊邊啲位可以用踩牆跳嘅時候
佢已經係融會貫通左
任何時候都可以搵到機會用
應該咁講啦
你每次down個下都諗一諗
到底頭先係因為自己射唔中人
定係咩原因令到你down
咁你就知自己差D咩
如果佢可以加埋死之前人地個視角就好 咁可以睇得清楚啲自己有咩做錯
你錄片睇返自己衰乜咪得
有時自己個視角睇得唔夠全面
玩左三季第一次上鑽
單排真係地獄
我反而單排先上到鑽
同Fd玩永遠止步白金4
係fd唔夠夾/勁
定係 街狗勁啲
同fd打down左2個都要焗住起碼拎番枝旗
唔係幾好意思放生
三排對手好似勁啲
通常自己都係最高傷
街手會勁過Fd少少咁
真啊
無理由要佢全程睇住我玩
我同個frd反而好理性知道執唔到會叫大家唔好格硬嚟
上到去白金殺夠6個要龜啲先升到,要佢望住我龜又好似唔太好
之前官方講過唔會加住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞