《Apex Legends》討論區 #42

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
default 1.0 就係 0% monitor distance match, best for tracking
恭喜進入新手村
唔係跟pro setting一定好
拎pro既setting可以做參考 試一個sens係接近D pro sens你咪知好唔好
e.g aceu sens 3.6/4.2 (400dpi) 你咪試下4.5 5左右既sens咯
點樣叫好既sens
就係個sens俾到你自信/自知 知道自己射幾多槍 當中有幾成大概率中到人
無論遠近track move 你應該知道自己既槍法大概有幾成介中率
我下面都有講 , 你要既係recoil control 唔係0.1秒壓落腳趾 , 你要咁高dpi 做乜 同埋你高dpi 點解決micro adjustments 既問題?

你邏輯有錯 , 跟pro setting 唔會變pro , 但pro setting 係有參考價值 , 解釋下點解極多數pro 都係low dpi low sens?
高dpi冇咩問題架 問題係你控制得好唔好穩唔穩定姐
pro多數都係用低dpi 因為以前槍GAME盛行果陣多數都係400 800dpi mouse唔可以上太高dpi 唔係sensor會震 好多都係以前習慣/人用你先用
唔排除某d proplayer係自身反應極快 對槍當下可以憑感覺微調壓槍跟槍 高dpi應該好難做到呢d微調操作
以我認知啦 , 低dpi 係因為要micro adjust , 你高dpi 究竟點control 到我真係好好奇 . 當然 , 你話你得既 咁實冇問題架 , 咁係唔係apply 到大多數人到先

打咗四個賽季
由s7 平均傷害120~ 上到依家s11 平均傷害300+
真係俾咗好多時間練,依家殺數1000,又係一個里程碑
ok thanks
均傷300 我真心覺得係電腦配置問題
得罪講句啦....
apex控recoil=joke
你準心chok中個人就中架啦 不過都要知下邊D槍有邊把彈導特別偏但都係知下就夠
遠距離就要自己練下郁描到個人咩位先會中人
一開始嘅我係可以連一槍都唔中, 啲friend以為我玩嘢

不過電腦都應該關事, 我係呢幾個禮拜先換咗電腦
換電腦上144fps 均傷至少升多200
其實難在壓槍同時你要跟埋槍
301就係易用在你唔洗點壓槍 你淨係負責跟槍就射得中人
最簡單既壓槍方法=開鏡描住個人淨係mouse向下壓跟住禁住A or D將個人右移/左移
跟本唔洗點記recoil
對槍果陣左右郁係基本身法
又唔洗講到跟槍有幾難
人地跑緊你咪預描前一個身位等佢入準心射十粒停一下 慢D射
基本上都係chock 個準心係個人身度
不過玩散就另一個故事....
no 係講緊壓槍
你開槍射人mouse淨係做壓果個動作而個人選一邊行 已經唔洗做太多recoil control
高鏡近距打經常發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞