《Apex Legends》討論區 #42

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
PC比你插手制就用得架la,嘈咩
按照你個說法
所有有關遊戲平衡嘅問題
玩家都唔可以嘈
因為係官方比你用嘅
最大問題係點解手制可以有assist
而鍵鼠玩家冇?
如果真係咁破壞平衡
咁最勁個堆特別係PRO應該全部轉曬先係
只可以話手掣係將槍法既SKILL GAP縮窄左好多
但唔係玩手掣就無敵
1.pro轉手制 有學習成本
Mnk未到冇得打 唔轉合理
玩左十幾年fps 話轉就轉咩
而班pro的確都有反映過手制太勁哩個問顯
Even Controller pro啲片都會一開頭就話aim assist真係好勁但係controller唔可以abc 嚟defend
你game sense會唔會好得過佢地先?
上面Hal轉玩手制仲證明唔到手制屈?
一個冇玩開手制嘅人去左玩手制 仲要打比賽
正常根本一個pro都唔會轉玩手制
但apex唔只一個轉

2.同上
手制嘅會覺得一相情願地覺得自己既movement已經限制左
所以有aim assist做compensation好正常
你會睇到手制玩家將某啲身法=aim assist視為等價
但如果你比鍵鼠玩家選擇
根本好多人都會寧願要aim assist
係手制玩眼中覺得fair
但鍵鼠玩家中覺得unfair
另外我由頭到尾冇講過無敵

3.點解要收窄? Aim assist之所以存在
就係因為連啲game developer都知手制天生難aim
但依家apex隻game個aim assist係可以aim到好似外掛咁
如果你比其他有一定資歷fps game嘅玩家睇r99/電能
肯撚定會覺得係外掛嚟
然後你同佢地講 用手制aim嘅 佢地應該吐曬血
你真係覺得咁合理?
唔同意嘅你可以搵下其他console玩fps
再對比返apex 應該就明個分別

4.
同上
拆左包
Aim assist=0.4個aimbot
https://mobile.twitter.com/ilootgames/status/1288947532144373760?ref_src=twsrc%5Etfw

5.點解手制可以有assist
而鍵鼠玩家冇?

6.你可以睇下冇左aim assist
仲有冇人玩手制

7.手制都要練
我認同
Good Arguments....
駁唔刀。。。
手把大陸狗來?
新移民
咪撚兜啦大陸狗
整合幾個手掣撚嘅論點

同埋
contoller係勁嘅點解 pro player唔轉去contoller
建議pin左佢or擺一樓
咁玩手掣對槍輕鬆好多丫嘛
佢如果nerf aim assist我咪玩返m&k囉
直頭pc手制唔應該有aa
console就由佢

contoller player除咗識屈aa同厚面皮
仲識得屌人用字

一個論點都反駁唔到
要用controller aa就番ps
玩pc平台就用番MnK
其實台仔都係講手把
上得多巴哈啫
你都on撚9
官方完全允許嘅一個工具點解唔用得
請問
點解pc平台要用mnk
邊個規定
我frd用ps會跨平台同我玩
有啲操作好明顯controller先做到嘅嘢
佢自己都會話係有aa先做到
佢自己都覺有啲屈

但總有一班手把撚:我係咁撚勁 鎖爛你啊 吹咩
佢有比我用 我有咩錯

無 無錯架 屈aa咪認囉
又要用aa又要串柒柒
傻閪
無話aa無用但佢比用,你想點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞