《Apex Legends》討論區 #42

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
你龜得越高排名佢扣得越少分 有咩所謂
呢隻Game應該有分3排lobby同solo/duo lobby
三排會易啲見到有配合嘅對手 或者好明顯3排代打或者帶人嘅對手
solo/duo對手個人能力唔一定比較弱 但配合無咁好
你同frd duo有能力2打3嘅話 duo上分會易過3排
我都覺得Duo好啲,但好常係三人一齊打
但3排對面真係好勁
而我呢邊三排無配合咁滯
所以要爬Rank我寧願自己單排爬
可能要物色啲真係啱爬分嘅隊友先得
現實frd嘅咪互相切磋一齊進步囉
如果佢地係hea玩嘅都無計 大家遊戲心態唔同

你想進步嘅 要搵個可以教到你嘢嘅人 或者幾個差唔多實力嘅frd一齊研究 賽後討論知自己輸咩
係啊,佢地自己唔抽時間自己練下槍都難搞
有個就隊伍意識又無乜
所以有啲野就算教佢地點做都無用
玩咁耐槍Fps Game又真係無乜人教過我
一係自己上網睇啲大路野自己學
但細執真係無人教
我都想有人指導下
佢地想輕鬆玩啫 打下NG算啦
想變強 大群啲DC grp應該有人掛
呢邊有無Dc Grp 一齊玩架
我都想試下同高手一齊玩嘅感覺
好想俾人Carry下
就係認真先好玩,下下直插, 圈都未收就得番7-8隊 邊有意思,個個好似喪屍咁衝
#1有
但有啲人唔想花時間去學跑圈 企位 配合 架槍咁多嘢
想放工放學開game執槍 射下人 死咗就下一場

平時最悶就係打NG 3排由落地開始車過去 成隊殺30個都feel 一係打NG 殺完落地啲人就無哂人 到尾圈殺一隻孤狼就完場
覺得意識最重要,正常唔係直插應該至少入到頭6名,打rank係鬥扣得少分,唔係鬥殺人
去到尾1-2圈高地就唔好亂走跑去執頭,成日好多人贏緊都去自爆,最炆依D
打NG同殺電腦差唔多,唔係自己勁,係人地都係鳩玩先咁好殺
打NG同殺電腦差唔多,唔係自己勁,係人地都係鳩玩先咁好殺

我自己最享受資源有限 大家分下電分下子彈死守,有時輸都好開心
Sorry巴打,無專心睇到1樓
唔該晒
係嘅,好多時會沉唔住氣走去挑人機
但啲跑圈意識好差
有時又唔記下其他隊係邊或預測佢地點行
一單走或唔識走位就直接俾人秒
救佢又唔係,唔救佢又唔係
正常,特別見自己靚甲 人地殘血,諗起有次用狗仔掃到個落單狗係下方龜,即跳落去殺,屌你幻像分身黎,完全唔記得依樣野

有時真係衰自己自信過高
其實排隊友係點計
唔知點解有一場白金單排會排到兩個黃金
係咪rank都有計隱分
比身法屈到你喊
有隱分
白金可以同金仔雙排三排ma
我白金單排
果兩個金牌雙排照計係去金牌場
點解會入左我單排既白金場
唔夠人排掛 塞落去白金場比人sm
有上架啦
但有時有啲細節位或習慣可能自己唔清楚
人地睇到可以講就會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞