綠置居2021 (8)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
如果計埋通漲190呎要賣4球
咁隔籬啲樓應該去到3/4萬一呎
4000000/190呎=$21052一呎
未補價喎,邊可能?
唔知上面點諗
大開放有4球我都賣
可能係持有者
被稱為「居屋樓王」的長沙灣凱樂苑,樓齡僅約兩年,新近錄得首宗二手成交,美聯首席高級營業經理黃永財表示,凱樂苑E座(凱瞳閣)極低層單位,實用面積386平方呎,屬開放式間隔,未補地價以480萬元成交,呎價約12,435元。

280 尺4 球係有可能
次次都有玩總有一次係前面
講緊190呎....
如果你唔係想要皇后山, 就要好前先得
揀樓現場訪問總會有d頭都白晒話抽左廿年先抽到
果D咪天水圍三房一球都唔買果堆
純參與派.一日唔俾人趕都唔會買
如果當年賣一球, 同時期出面樓價同而家都差好遠啦
屋企人後悔無買大開放式

驚下次唔知仲有無咁好彩揀到市區盤

btw睇睇吓覺得二手居屋寶盈花園好似都幾好
買左唔好再諗。

不過一向都係有大買大,你買左細應該都係得返低層果時先買左細開放式吧。
應該大細都無買?
無買啊,雖然下次居屋多市區盤,不過又係長者買曬
一日仲有長者條隊,就一定要有長者抽先買到大單位啦。
普通家庭抽中頭珠都無乜好嘢揀。
頭珠有一房,之後2-15珠都係開放式。

所以有鑽280唔買真係......
綠置居2021(5)
https://lih.kg/hwxomT

4個月前已經講左家庭只限1房,有開放又好地點都應該要買,
除非好似皇后山咁大量供應,否則家庭隊都好難一定買到1房....
過左去就算啦, 後悔解決唔到問題, 下次可能抽大單位呢, 60歲就可以入長者隊
與其後悔,不如睇吓下期有d咩,等個人有返d希望啦

https://ps.hket.com/article/3130304
北角,啟德

中左先睇啦
有d人單人一號波都以為中左鑽石山的
中左係咪唔去就得

我家有長者 4人家庭
今日sd msg 黎話16號去揀
但得返最細既17平方 即186呎

去黎都廢膠事
係,下次繼續
唔係因為得返186呎, 都唔會叫到咁後既波
唔係好明
乜唔係要等所有家有長者嘅人揀晒, 之後才開始俾普通家庭開始揀㗎咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞