綠置居2021 (8)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
要座向無景
要景無座向

買定離手
早思雨巴打想問3座3係咪真係好近垃圾房所以咁高層都無人揀
高層垃圾房影響不大,不過你自己諗好D
大開280 有無推介?如果有得揀既話
唔幫人揀樓喇

真係怕害左人
又有D風水野我又唔知,你屋企人會唔會有D數字唔喜歡又唔知。

一陣你生個仔出黎問「老豆點解買呢個單位」你唔通答「我上連登問早思雨佢叫我揀」咩?
而家仲有好多淨?d人寧願買3座9怪怪地...
早思雨巴打想問知唔知3座對住個商場起到幾高
3座3,向北,望龍蟠苑,垃圾房隔離,第日人人扔垃圾都經過你門口,全層只要有一個冇公德心既人,你屋企門口就會勁臭,昆蟲搬埋入你屋企唔洗講
做咩唔揀3座4
商場十樓以下高,上youtube睇片
謝謝分析
4 座7 都唔錯
商場我上1樓行過,冇記錯對上仲有一層2樓,然後有地下&地庫

一樓行出去有個露天公園仔,有一邊啱啱對正龍翔道,個位置好近3座1&2,各位如果好擔心龍翔道車嘈的話可以上去實地感受吓
買棵菜都落街市睇,買樓唔實地睇
因為龍翔道嗰邊圍封到同座樓有一大段距離,如果企龍翔道聽冇咁準,反而平台公園仔喺正3座隔離會準確d,有d人好擔心噪音問題就可以上去聽吓

另外好得意,我4條友上去3次,時段為暢順/多車/放工塞車, 一致認為彩虹道反而嘈好多
不過半夜就應該龍翔道多車d
高層對龍翔道會好嘈 低層就彩虹道會好嘈
要唔嘈望籃球場
籃球場有人打波一樣嘈
籃球場有蓋
第一隻無留意過
第二隻唔太鍾意
希望爸打你等到啦
【11月26日】

綠置居揀樓接近1個月,至今共有1,808個單位成交,佔總數約52.2%,啟鑽苑累售1,471伙。目前尚有1,171伙綠置居單位及485伙租置公屋可供選購。

房委會指,今日有約650位申請者獲邀揀選綠置居單位,最終有200位申請人到場揀樓,最終有105個單位獲選購。啟鑽苑今日售出89伙,租置計劃回收單位則售出16伙。
https://ps.hket.com/article/3091878
1/12 揀樓 啟鑽預得返垃撚圾280尺 1個人住 買唔買好
1個人有得排到家庭隊執到啦,點解唔買?
你以為咁易買到一房?
綠置居好撚難放 你預左長住
十年後可以放比白居二,啟鑽位置咁靚點都有人接差在大賺定細賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞