綠置居2021 (8)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
依家得返啲咁嘅租置單位都可以廿間一日
去到單人應該真係唔駛諗
掃緊2-3人單位,位置仲係吸引既,個個都駁唔會中伏
青富280應該無晒
青富輪咗上期一次
應該仲經得起考驗
真係多謝樓主爸打
好有心更新
想問有冇巴打研究過4座7點解冇乜人揀?
因為望入面?
見得返佢有3x層
9 10近𨋢就話冇人揀姐
聽日多人揀嫁啦 多數揀樓d 人都係跟風 明明513 好過47
冇記錯,好似9係垃圾房隔離/對面,加對正Lift lobby, 10響9隔離,都對正Lift lobby

所有鄰居出入都經你門口,耳仔好少少嘅都唔住得
係47好過513 打錯
唔該哂 另外其實依家仲有既200尾單位 1-2個人住殺唔殺得過 我數過自己屋企d街磚 好似細左
我覺得280呎間一間房,兩個人住都仲ok.
啟鑽就鑽石山站location好,不過你會換細咗。
李鄭屋都掃晒下個目標應該係東頭翠屏
可能單人唔計百幾呎劏房應該得返山景
因為13係向西 所以唔好?
青富280 唔係撻訂單位嚟咩
應該好快都無晒
唱開晒,一陣房署嬲嬲豬,唔買就嚴查佢入息資產就慘
係 同埋價單47貴d 叻媽睇錯左47個價單排錯左 揀左樓既人又睇清楚
揀左樓既人又唔睇清楚
其實真係有部份人唔識做功課
我揀個日,聽講座隔離個師奶仲同屋企人講揀400呎,明明前一日已經無左,我好心同佢講無左400啦,仲要唔信我
我一入去到揀樓,快快趣趣講幾座幾樓幾室,之後比人check票,佢都未揀好
另外,整checklist好重要,我買個間,講完比主任聽,禁完制,下一秒隔離想買我同一間。隔離主任同佢講比人揀左啦,之後佢揀同一個單位已經係樓下幾層
一次開10檔同一時間揀樓,慢少少都無咗心水單位
大家都係爭緊同一個屋苑
就算大家排心水既排位唔同
其實都係揀緊o個一兩行單位
再由上而下咁掃
所以幾枱人實有人同你撞
買咗5座近頂層有無得自己加隔音窗
平日夜晚唔多飛車嘅
周末同11月近澳門賽車就多飛車啦
細左 同埋綠置居預長住 好難賣 如果遲啲結婚生仔洗唔洗多啲位 自己要考慮下
5277-6065
【新一期綠置居計劃揀樓開始啦】
截至2021年11月29日(一),共售出1,924個單位,銷售情況如下:
啟鑽苑:已售出1,564間,尚餘548間
租置回收單位:已售出351間,尚餘464間
青富苑:已售出6間,尚餘519間
蝶翠苑:已售出3間,尚餘9間

https://www.facebook.com/fphe.hk.1985/posts/4023466207753480
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞