綠置居2021 (8)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
你地預期管理費幾錢呎?
一般會幾時會通知簡樓時間
排緊中後
好似一個星期前左右會收到信
在場見到好多人圍住個模型做功課,指住啲賣剩最低幾層甚至晨早賣晒嘅號碼話值得揀,入到去揀樓房好似買戲飛咁慢慢篤,心諗講明先到先得架喎
到我埋counter果刻急到未坐已經講定要邊間,幾驚俾人先一步揀左
睇晒#1-#10頂果D Post先
頭先我揀完要呆等個陣都係個模型到尻噏
2021/11/30 揀樓號碼:

GM005277 - GM006056
=779個叫號數目 (昨日:732)

GM006056 = 申請號碼G632530 = 家庭隊第十一粒珠
Thanks

采頤: 1.28/呎
https://www.28hse.com/buy/residential/property-1354369

景泰: 1.5/呎
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%99%AF%E6%B3%B0%E8%8B%91

啟鑽多左2個球場同有蓋通道,希望唔會太貴啦
唔係仲有條行人天橋咩?

地鐵隧道入唔入你地數?

政府隧道WOR..無事既
景泰係單幢樓, 啟鑽係屋苑
啟鑽伙數多啲, 攤分返開, 分分鐘會平過景泰
成堆290 呎

住緊差唔多既d 鄰居又正常既咁買黎托咩
當你間屋又樓齡耐啲 又要細過佢地 仲要隔離左右多啲 我諗唔到理由唔買
搏佢幾年後拆會開心d
我嗰度81年我諗要多20年
睇完都唔係好岩, 都係唔去算
真樂觀
200尺樓上 估計幾號波會清哂
翠屏北同山景好多喎
除左白田美東華富之外
其他應該住到儲到首期都未重建
【11月30日】
房委會指,今日有約750位申請者獲邀揀選綠置居單位,最終有182位申請人到場揀樓,其中有95個單位獲選購。租置計劃回收單位售出19伙,屯門山景邨、觀塘翠屏(北)邨及黃大仙東頭(二)邨今日連沽4伙。另啟鑽苑今日亦售出76伙。

綠置居至今共有2,019個單位成交,佔總數約58.3%。目前尚有1,000伙綠置居單位及445伙租置公屋可供選購。

https://ps.hket.com/article/3091878
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞