最近睇緊邊套韓劇? (32)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
原來 某一天 上咗
某一天好睇? 英劇改編諗起火星生活
應該有大賞後補
佢以為德任畀阿爺收左做後宮
勁尷尬
佢同母后講果番說話先尷尬
無人睇學校2021個setting幾老土又係男一男二因為意外而反面 不過我主要睇曜B個樣
𤓓到跑左喎
同阿媽講既唔係真心既假話

我睇古裝劇好少會翻loop
但由上星期開始為左等新一集已經將前幾集loop左幾次
真心好推薦大家睇依套劇
我都係
第2,4集都翻睇咗三次
頭先睇完第5集,即刻又想再翻睇
我都係無點翻睇第一同第三集喎
因為依兩集男女主對手戲唔多

今集真係好正
依個星期要loop多幾次先得
估唔到金秀賢3張幾扮大學生都似模似樣
今晚果集好似都好正
牙祘出浴
着衫拍好可惜
李俊昊上我獨嗰陣唔係話為咗呢場戲操肌咩 點解會著衫拍
學校系列係咁
咁要睇了

佢不嬲都操開我獨係練用左手
想睇世孫爆肌
成隊2PM都係肌肉佬
諗起演唱會嘅I’m Your Man
【熱帖】呈現上升趨勢的MBC金土劇衣袖紅鑲邊 .jpg

收視率
01 5.7%/5.7%
02 5.6%/5.2%
03 7.0%/6.3%
04 7.5%/7.6%
05 8.8%/8.1% 🔺最高 ​​​

458條評論

好看ㅠㅠㅠㅠㅜㅠㅠ 考證做得很好,正史和戲說、原作和原創都融合得很好,很有意思,再加上演出、演技,希望到最後都保持這種品質
悄悄看了點劇透,完結了一口氣刷

每場戲都有含義,很有意思,很少看到看的期間沒有無聊戲份的劇
很好看ㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠ 還會再漲的,這麼良心的劇得大發才行 只看類型劇的我都在追哈哈哈,如果只有愛情戲就不會看了,但有史實在可以想像正祖世孫時期的故事,演技也好,服道化都很用心,很好
邸下 ㅠㅠㅠㅠㅠ 這劇之前看重播很有意思,昨天開始追直播,編導演絕了,特別是演出方式很藝術,演員們的演技也非常好 真的好看
真心好看
很成功啊,看過原著,我也得去看這劇了
希望Netflix能上 ㅠㅠ 好看 非常好看 ㅠㅠ 超級超級好看
演出很贊
覺得好看從第一集追起的,真的好看,連童演都演得非常好,編導演絕了 非常好看
很期待下一集,最辛苦的漸漸開始了,但一起奔走的故事也都很有趣,不能不守著直播 好看
劇本很好,故事很生動,把原著小說必要的劇情都點到了,演出也很好,配樂也很出彩,配角的演技有個別遺憾的,但沒有拖後腿的。兩個主演演得很好,戲份不多但存在感很強的英祖演得很好,愛情戲和宮廷戲中心抓得很好
呢套越嚟越好睇
個拍攝手法同配樂都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞