最近睇緊邊套韓劇? (32)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
啱啱結局咗
近期最鍾意就係呢套
睇左頭幾集,好奇女主點摵甩先入為主邪味,成功甩左,幾好笑套野
睇新聞見到會有特別篇
智異山都發力開始

第8集拍得有電影感,係有d拖戲節奏唔夠明快
有無巴絲開左disney plus 見都有啲舊劇
見呢度既巴絲推介我都開左黎睇
男主上一套做鋼琴王子
呢套就做暴發戶好得意
請問可以講下大概有d乜韓劇?唔該
bro唔該哂!好詳細

咁睇黎自己口味暫時係,最關注Jisoo套劇
全部都係jtbc劇嚟
jtbc賣咗啲韓劇版權俾disney plus?
#那年我們# 角色海報🔥 崔宇植、金多美繼《魔女》後再度合作SBS月火電視劇《那年我們》發布崔宇植、金多美、金聖喆、盧正義 四人四色角色海報,12月6日首播🌿

崔宇植 飾 崔雄:以為不會再與她有關聯
金多美 飾 國妍秀:崔雄出現後全都變得復雜
金聖喆 飾 金智雄:我就是觀察者 無論過去或現在
盧正義 飾 NJ:現在開始打算做我想做的事情去活

該片共16集,講述在一起很髒,我們再也別見面了!然後分手的戀人因十年前高中時期拍攝的紀錄片逆風翻盤的人氣,再次被強制召喚到鏡頭面前的同時兩位男女之間復雜、微妙感情的愛情喜劇故事。

完全不同的男女超過十年的緣分,展現最近世代的夢想、愛情、人生、成長,最時尚的成長羅曼史。
郭東延有望出演漫改劇MBC#高斯電子# 男主,行程協調ing

劇中飾演跨國企業高斯電子市場營銷部門職員李尚錫一角,是個純朴誠實的職場新人。

此劇講述了在高斯電子企業裡上班的上班族們的喜怒哀樂故事。是一部可以引起職場人共鳴的故事

由CJ ENM製作PD出身的朴俊秀導演執導,明年播出。 ​​​​
JTBC月火劇《#偶像#》第3集全國收視率0.656%。

JTBC月火劇《偶像》收視率推移:
01 0.751%
02 0.648% 🔻最低 ​
03 0.656%
KBS月火劇戀慕第11集全國收視率7.1%,首爾收視率6.4%。

KBS月火劇《戀慕》收視率推移:
01 6.2%
02 6.7%
03 6.5%
04 5.9%
05 5.7%
06 5.5% 🔻最低
07 7.0% ​
08 7.6%
09 7.8% 🔺最高
10 7.2%
11 7.1% ​​​​
tvN月火劇《御史和祚怡》第3集全國收視率5.257%,首爾收視率6.063%,刷新自身最高收視紀錄。

tvN《#御史和祚怡》收視率推移:
01 4.961%/5.073
02 4.035%/4.440%🔻最低
03 5.257% /6.063%🔺️最高 ​​​​
呢套trailer幾吸引
但係唔見Netflix /黃Viu有買
netflix未買過sbs劇
睇cast又唔見得黃viu會買
月火劇又唔係全部畀黃viu買起
睇下今次黃viu會唔會買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞