[Mac撚] 用家/買機集中討論(74) 早買早享受,遲買等到嘔

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
想問下有無巴打用緊dock?
袋底m1 air
用dock長期爆100%電 但已經click左 optimised battery charing 唔識自動80%停 power source 係power adapter
會唔會對電好傷架
個mon 唔用嘅時候都夾住
諗唔到有咩理由痴
咁應該唔會係鬼機啦
聽日28號了
1/12 係佢比嘅期限,處理中
巴打訂16"機?
yes 16 64 32max 2tb
有冇人部機搖下佢有啲啪啪聲
啱啱拎上手嗰下聽得好明顯
初頭仲以為係speaker問題

改早左幾日,但依家仲未改出貨
好似啲parts未痴實
鬆鬆地嗰啲聲咁
試過真係好爽,同ipad 原廠keyboard一樣好打
文書機好好用
唔使擔心,係 power managenent 嚟,系統唔俾你差爆粒電,先會耐用啲
iStats 呢啲只係計數字,cycle charge 得3次你舊電同新嘅一樣
如果16‘’用100W係咪唔會扣電?
一出即刻入
m1 mini 就trade in / 做docker run 嘢
用緊macbook pro m1
諗緊應唔應該換macbook pro 14好
自己有時做野都會拎部機黎玩下FF14
部m1 macbook pro 未到run 唔到 但都有少少lag
想問點解我買左iCloud
部MacBook 都話冇位update
諗緊macbook pro 16 1TB 應唔應該 升32GB
平時 文書 youtube Netflix多 少執相同片
唔係好識 求指教
你個名
視乎你嘅workflow 如果真係你講到咁輕度 m1 Mac base都做到 可以係YouTube 睇下photographer review 睇下人地覺得夠唔夠 詳細少少可以睇artisright比較下唔同model嘅performance

不過你有錢想使 上32實好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞