[Mac撚] 用家/買機集中討論(74) 早買早享受,遲買等到嘔

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好似可以withdraw個trade in
store app有得俾你襟cancel trade in
買得Pro Display XDR
錢已經唔係考慮因素啦
我指Thunderbolt4 上唔到8k60 or 6k120
除非Apple準備出類似dsc既技術
我怕買完佢又出個更好姐

見唔到有
macOS有支援DSC
不過係不明文而且唔係成日work
佢work嗰時就算TB3既Mac都出到8k60p / 4k120p
當然你隻GPU/CPU都要夠做

我自己有隻type-C DP1.4 to HDMI 2.1轉插,之前試過插HDMI 2.1線出去OLED TV係做到4k120p
不過最近macOS12開始又好唔唔得,唔知咩事
cls 一開始29-5/12話到貨,早幾日就pfs話24號前會到,今日再有sms話今日會送到
我原本預28號到,之後出咗貨又預23號到
但啱啱已經收咗機,早咗好多日
袋底16吋 買左幾日

比FaceTime swap到傻 琴日死埋機添
認真失望 第一次用M1 懷疑緊自己嘅決定
我都係29/11-6/12 處理中

16 M1 max 24gpu 32ram 1TB
咩spec?
14 M1 max 24gpu 32ram 1TB
呢個不明文規定真係太唔穩定
自己有經驗一唔穩定就係咁閃

買左新MacBook pro想買多個Mon 屋企用
要配合到Retina 又夠大基本上得Apple x LG既27” 5k 同Pro XDR Display

如果買完Pro XDR Display然後佢老母Tim cock年尾出個新Moon叫Max XDR Display到時真係打柒佢
我用macbook air m1 8G ram開facetime 冇swap wo,你死埋機係咪本身部機qc出問題? 有冇約天才吧搞搞佢?
今晚再試試佢 macos已經係最新 都有memory leak
唔得就return左部機佢 (唔係香港)

不過公道講 就算佢有memory leak都唔覺有大問題 係琴晚開activity monitor先知
準備出貨左幾日 幾時先出貨
睇黎真係16inch+ 64GB ram 出事,長期處理中
買mbp 再裝windows
錢唔係考慮因素係指我唔介意用10萬買一個Mon黎用。但我介意今日買完IPhone13下個月出iPhone14,明嗎?有錢唔等於要亂用。

同埋我只係想討論下Apple會唔會近期出一個Pro Level既Mon以Thunderbolt 4既bandwidth行到6k60以上解像度。
30k
拎15k買部n卡廠機 用15k + 舊mbp 買mbp
都有諗過咁 但係可行性高唔高
如果完全冇問題 直接買mpb唔洗煩
我原本係8-15/12
而家 29/11 - 6/12
出貨了
上星期五訂左 14吋pro Max 64GB ram , 本身話要1月先有貨
見大家都有得提早收機 , 唔知我有冇機會呢 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞