[Mac撚] 用家/買機集中討論(74) 早買早享受,遲買等到嘔

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
lifetime再升要買upgrade.
暫時captureone最唔滿意係冇得好快咁auto 水平/拉直
同埋佢降低highlight 之後冇lr咁自然
係囉,今次買perpetual license俾你升一次上22,之後23就要再買?
subscription就算折左除開月費仲貴過Adobe個LR plan ($96 vs $68)
m1 mac mini如果想升級個mon
本身用緊1080p 144hz
想resolution 高d 但對眼又慣左high refresh smooth d
如果想揀4k high refresh e.g. 120hz 做single display
想問下可唔可行,我見網上寫TB3 可以support 4k 120hz

多謝先!
呢個discount 係for weather update, 定可以永久買斷個app?
Discount 買斷加6個月 weather update
4k120p要HDMI 2.1或者DP1.4 DSC
兩者Mac機/macOS都唔係out of the box支援,你要撞啱轉插
(TB4雖然夠bandwidth出4k120p不過thunderbolt spec無強制DSC)

呢方面你最好research得好夠先出手買隻mon,Apple Silicon Macs仲要唔支援eGPU令件事再窄d

利申: 我有隻LG CX OLED,試過M1 Air插一隻type-C DP DSC轉8k60p HDMI2.1係出唔到4k120p,唔知我set錯咩野定係根本搞唔掂
可唔可以買左喺舊機用住先? 新機仲未到
iStat Menus 同 github 上個 Stats 有咩分別?

等到on99,幾時先到呀
Chrome本來就食ram
18/11落,本身12月3-10呢家11月29-6
Max 32core 512ssd
但急用表示等到仆街
一向web都睇唔到
Moft 無得輸
Why not, 都係搬個license number 去新機唧
Originally $11.99
唔該巴打 入手先
月費 年費 定係永久
512ssd? 唔係最細都1tb 咩?
等2星期係正常啦,好多人都係等3-4星期
永久 license
突然早左咁多?
我揀16吋最平再upgrade上m1 max 32core就可以有512tb
爬完文覺得自己都算快,早排急用買左部mini,M1真係快左好多,但即場買得8gb即真係唔夠用
好似16吋係快少少?

咁樣
想3部機用係咪都係買個人就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞